Man net niet boos genoeg om serieus genomen te worden door politiek

‘Lichte irritatie, daar kunnen we niets mee’

Klimaatverandering, de stijgende kosten van de gezondheidszorg en de opkomst van extreemrechts. De licht geïrriteerde witte man Anton van Heest (43) maakt zich er zorgen over. Helaas is hij net niet boos genoeg om serieus genomen te worden door de politiek.

“Het is niet alsof de stoom uit mijn oren komt”, vertelt Van Heest. “Maar zulke zaken wekken toch wel enige wrevel. Ik schrijf ook wel eens een bozige e-mail naar de woordvoerder van een politieke partij of stuur op middelhoge poten een brief naar de krant, maar helaas krijg ik nooit antwoord.”

Fractievoorzitter van de VVD Klaas Dijkhoff snapt best dat Van Heest het misschien niet netjes vindt dat de pensioenen al jaren niet meer geïndexeerd worden. “Maar ja”, zegt Dijkhoff, “lichte irritatie, daar kunnen we niets mee. Als je door mij serieus genomen wil worden moet je toch op z’n minst gaan schelden, maar eigenlijk liever gewoon met geweld dreigen.”

Ook fractievoorzitter Sybrand Buma van het CDA kan de geborneerdheid van Van Heest begrijpen. “Maar als het hem allemaal echt iets zou doen, zou hij wel iedere zaterdag in een geel hesje naar Parijs rijden om zijn woorden kracht bij te zetten. Kortom: hij maakt zich onvoldoende kwaad om door mij gehoord te worden.”

SP-voorvrouw Lilian Marijnissen weet ook niet wat ze met de neteligheid van Van Heest aanmoet. “Wil je dat de SP naar je luistert, dan moet je niet genuanceerd zijn. Ik bedoel: we leven in een wereld waarin de Britse politiek kapot wordt gemaakt, door een neoliberaal project dat niets meer voor Europa heeft gedaan dan het voorkomen van een Derde Wereldoorlog. Dan moet je niet aankomen met dat je je zorgen maakt over de structuur van de publieke omroep.”

Misnoegd hoort Van Heest de reacties aan. “Dit wekt toch wel wat nijd bij mij op ja.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hier wordt wel een punt gemaakt, Als een beetje politicus ergens niet mee eens is wordt dat altijd bericht als “razend” “woest” of “witheet”. Anders kán het niet serieus zijn…

Reageer
gravatar

Is er belangstelling voor een Partij van Vage Kennissen? Het partijprogramma zal zonder reclame maar vijfentwintig euro per jaar gaan bedragen. Met reclame wordt het een tientje. Geen lid worden zal waarschijnlijk gratis zijn.

gravatar

Toch is er bij de gewone man niets zo gevaarlijk als zijn ‘humor’, zelfs die is inefficiënt en contraproductief in zijn minne karakter, en dat in het beste geval. De kleine zielen hebben hier een schier eindeloze rechtvaardiging voor waar ze hartstikke zeker van zijn dat het norm is. Ze begrijpen het ook niet, bijvoorbeeld als er een stukje satire staat over de diarree van de koningin zien ze dat als een persoonlijke aanval op haar in plaats van op de enorme overdaad aan serieuze en vakkundige berichten over niks in het groot dat diezelfde minne behoefte van hen in hun ogen legitimeert. Maar zo zie je steeds vaker dat de leuksten er finaal aan gaan. Dat is ook een teken van de nieuwe tijd. Dat is een voordeel, de luitjes hebben het op z’n minst verdiend. Ik doe eraan mee omdat deze tijd een tijd is van uiteindelijke beslissing met kansen die niet meer terugkomen. De kansen om nu vooruit te komen zijn ongekend, in andere tijden zullen ze daar miljoenen malen meer energie en strijd voor nodig hebben. Dat is de hele oorlog nu die het gevolg is van dezelfde zelfgenoegzaamheid in het verleden. Daarom kun je jezelf voorstellen hoe hun schuld eruitziet waar ze nooit vanaf komen en die ze proberen te ontlopen met wederom flauwe grappen waarin ze hun eigen steeds toegenomen kleine rotte karakter in de ander leggen alsof ze de wijsheid van de wereld verkondigen. Ze kunnen niet anders.

Reageer
gravatar

Het is “de monoloog” lieve Connie.
We gaan de KNVBBN oprichten, beste mensen, het is best of 2 great worlds (D66 en SP)
KNVBBN staat voor Koninklijke Nederlandse Vereniging ter behartiging van de belangen van Necrofielen.

gravatar

Het is “de monoloog” , lieve Connie.

Beste mensen, we gaan de KNVBBN oprichten, het is the best of 2 great worlds (D66 en SP).
KNVBBN staat voor ‘Koninklijke Nederlandse Vereniging ter behartiging van de belangen van Necrofielen’.

gravatar

Mies vroeg mij of ik mijn laptop even wilde uitlenen. Ze heeft namelijk uit boosheid verwoestend hard op haar toetsen gehamerd. U zult begrijpen, dat ik mijn laptop niet aan haar heb uitgeleend

Ze heeft inmiddels bij Bol.com een nieuwe besteld, maar dat wordt morgen pas bezorgd. Dus is het voor de lezers nog even geduldig wachten op de voortzetting van haar relaas.