Faillissement dreigt door afwezigheid stagiair

Snipperdag brengt bedrijfsvoering in gevaar

Een jong, hip bedrijf in de culturele sector dreigt failliet te gaan, nu hun stagiair een dagje afwezig is. Essentiële taken blijven liggen, omdat werknemers geen idee hebben hoe ze uitgevoerd moeten worden.

Bedrijfsleider Jan van Maastijnde zit met de handen in het haar. “Het is niet alleen dat we niet weten hoe het koffiezetapparaat werkt. Dit gaat om meer.” Hij somt op: “Powerpoints maken, photoshopopdrachten, de socials bijhouden, de agenda up to date houden, notuleren bij de vergadering. Maar ook de boekhouding, systeembeheer, contact met de klant en de langetermijnvisie. De stagiair kan bij ons een hoop werkervaring opdoen.”

De stagiair komt morgen terug, hopelijk met een voldoende voor zijn tentamen Europese literatuurgeschiedenis.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het lijkt mij dat dit bedrijf domweg zich afhankelijk laat maken door een stageair, terwijl een stageair ook vaak leerplicht hebben om naar school te gaan. Volgens mij heeft dit bedrijf hun financiële zaken gewoon niet goed op orde. Je kunt dan beter een curator bij gaan halen. En niet afhankelijk laten maken door een stagiair.

Reageer
gravatar

De stagiairs worden vaak betrokken bij de media, dat is goedkoop. Ze verwachten er daarna te kunnen gaan werken, maar worden na hun stageperiode vervangen door een nieuwe stagiair.

Reageer