Wikicommons - CC Ministerie van Defensie

JSF feestelijk ingewijd met proefbombardement op Hengelo

Nederland is sinds deze week de trotse bezitter van een heuse F-35, oftewel een Joint Strike Fighter. Vandaag werd het nieuwe gevechtsvliegtuig feestelijk ingewijd met een proefbombardement op Hengelo.

Minister van Defensie Ank Bijleveld mocht voor de gelegenheid even aan de stuurknuppel zitten. Ze is onder de indruk van de mogelijkheden van het nieuwe vliegtuig. “Met een F16 kon je toch minder gericht te werk gaan, maar met dit toestel kun je heel precies mikken. De piloot demonstreerde dat mooi door een precisiebombardement uit te voeren op de badkamer van de familie Verhulst. Het is een stealth-vliegtuig, dus ze hebben daar aan de Reigerweg in Hengelo tot op het allerlaatste moment helemaal niets doorgehad. Prachtig.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Naast het uitvoeren van precisiebombardementen kan de F-35 ook in zeer korte tijd een grote ravage aanrichten, zoals het toestel even later boven de wijk Slangenbeek demonstreerde. Bijleveld: “Als je vanuit de lucht de smeulende resten beziet, kun je je amper voorstellen dat er dertig seconden eerder nog duizenden gezinswoningen, een paar scholen en een winkelcentrum stonden.”

Bijleveld staat te popelen om zo gauw mogelijk met het echte werk te beginnen. “Deze showcase in Hengelo was natuurlijk nog maar een opwarmertje. Nu we de mogelijkheden van dit nieuwe vliegtuig hebben verkend, willen we er zo gauw mogelijk veel meer van aanschaffen. Zodra we voldoende getalenteerde piloten hebben, moet het mogelijk zijn om al binnen een paar jaar een middelgrote oorlog te ontketenen. België krijgt pas in 2023 een F-35, dus die staan bovenaan de verlanglijst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Veiligheidshalve heeft Ank Bijleveld voordat ze in de JSF stapte het toestel uitvoerig laten testen door haar staatssecretaris Barbara Visser die na een uitgebreide stage in de USA een testbombardement op Zagreb heeft uitgevoerd.

Reageer
gravatar

Nee, Mustang, geen JSF? Wat dan wel? Op de foto bij dit artikel is duidelijk zichtbaar -pal naast de luchtinlaat- een CD. Dus ongeacht wat het vehikel nu allemaal wel of niet kan: het kan ook CD’s afspelen. Dat doet wat old school aan, maar het laat wel zien hoe ‘versatile’ dit geSTOLde belastinggeld inzetbaar is.

gravatar

De bouwsels van Lockheed worden aan Nederland NIET onder garantie geleverd, zoals gebruikelijk voor producten van deze fabriek (o.a. de Lockheeds: Neptune. Orion, Starfighter, Hercules. F-16) en nu de JSF die, ondanks de wettelijke verplichting tot Europese aanbesteding, toch steeds als hofleverancier van de Nederlandse luchtmacht geldt. Ingevolge leveringscontracten die werden afgesloten met de grootvader van de zittende monarch. Van mededinging werden uitgesloten de Zweedse kandidaten Saab (Viggen) en Volvo 850, hun Italiaanse rivalen Fiat (de 500 XL), de Maserati Quattroporto, de Breda (de fiere Fyra Deficite), het Franse Aerospatiale met de geniale (Vaillante Soixante-neuf,) en de Breguet (Atlantic) en de Concorde, de Engelse kandidaat (Fucking Brexit) en tenslotte de Belgische fabrikant Cote dÓr met hun Bonbonbloc). Na rijp beraad besloot met meerderheid van stemmen de Krijgsraad tot à-priori aanschaf van het vehikel van Lockheed. Het niet meer bestaande FOKKER krijgt fiscale contraprestatie-orders; men levert de NATO-stickers op vleugeltips en staartvlakken.

Reageer
gravatar

Toch denk ik wel eens met weemoed terug aan de dagen van de Starfighter. Het toestel bevorderde in Duitsland sterk de inkomensverschillen; het verhaal ging in jaren ’60 dat, als je een Starfighter wilde hebben, je alleen maar ergens 10 vierkante meter grond moest kopen en even geduld hebben. Lokmiddelen uitstrooien hoefde men niet eens. Dát waren nog eens tijden. Nu krijgen we voor enkele miljarden zo’n 60 van die multi-inzetbare toestellen. Ze zijn vooral gespecialiseerd in het begeleiden van postduiven, hanggliders en parasailers, maar kunnen ook aangepast worden aan het opsporen van Nederlandse Syriëgangers, weedfarms, drugsfabrieken,, wahabistische en salafistische jihadi’s omdat die vaak in symbiotische groepen voorkomen, zo althans zegt de Lockheed JSF-prospectus.

gravatar

De bomberjacks zijn de beste soort jassen.
De voorlaatste winter ging ik iedere dag naar buiten in zo’n jack.
Ze zijn nu met allerlei tierelantijnen in talloze varianten helaas een soort burgerlijke mode geworden aangepast aan de pacifist.

gravatar

De mode is er enkel op gericht er geiler uit te zien.
Iedere functionaliteit wordt steeds weggehaald om de puber tevreden te stellen.
Je wordt aan niets anders afgemeten. Daarom MOET de Koude Oorlog terugkomen.
Je hiertegen verzetten heeft misschien nog enige educatieve waarde. Anders gaat het weer enkel over mij.
Een ander voorbeeld is dus de ‘improved fit’ spijkerbroek die enkel min of meer comfortabel gedragen kan worden door de knieën door te knippen.
De klimaatspijbelaars in Nederland worden door de regering geadviseerd dat ze op school meer leren dan op het Malieveld. Het onderwijs is immers nergens zozeer ontwikkeld dat alles een school of cursus wordt waarin ze hun hele leven, naar eigen ‘vrije’ keuze, dat is de truc, vastzitten. Iedere beweging is gedefinieerd in het moderne keurslijf. Het figuur van de vrouw: vooral de billen moeten hierin strak uitkomen.
Opwarming van de aarde: de Koude Oorlog heeft vooral te maken met de Siberische kou, zo grenzend aan de Noordpool. De Russen worden gezien als hele kille mensen. Die zijn niet geil.
Anders dan in Engeland dragen we in Nederland geen uniform op school. Hier wordt de mode bepaald.

gravatar

Gelukkig zijn al die Nederlanders op vlucht MH17 niet voor niets gestorven. Dat is ook overduidelijk na het integere en objectieve onderzoek door Nederland.

Reageer
gravatar

Veel mensen denken nog steeds dat Veilig Plassen Nederland een soort communisten zijn die gratis op laag niveau een beetje mee willen plassen. Dat is niet het geval, wij zij voor een onafhankelijk beleid om van grote hoogte ter bescherming van het Vrije Westen te plassen.

gravatar

Het lastige is dat je in dat ding moet blijven vliegen.
Als je hem even aan de grond zet om naar het toilet te gaan, vind je hem nooit meer terug.

Ze komen er nog wel van terug, die stealth techniek; gewoon rood schilderen, die kisten!

Reageer
gravatar

Veel mensen denken nog steeds dat Veilig Plassen Nederland een soort communisten zijn die gratis op laag niveau een beetje mee willen plassen. Dat is niet het geval, wij zij voor een onafhankelijk beleid om van grote hoogte ter bescherming van het Vrije Westen te plassen.