Studio Speld / Shutterstock.com

Salomonsoordeel: uitgeprocedeerde kinderen in tweeën gehakt

Linkerhelft mag blijven, rechterhelft uitgezet

De coalitiepartijen hebben een uitweg gevonden uit de crisis over het kinderpardon. De kinderen die in aanmerking zouden komen voor de verruimde regeling worden in tweeën gehakt. De linkerhelft mag in Nederland blijven en de rechterhelft wordt uitgezet. “Een salomonsoordeel”, constateren de partijen tevreden.

“In de politiek is het geven en nemen”, zegt VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff. “Je moet elkaar soms ook iets gunnen. Ik ben blij dat het is gelukt een middenweg te vinden in dit moeilijke meningsverschil. Zeker als het om principes gaat, is dat niet makkelijk.”

“Zoals zo vaak wijst de Bijbel de juiste weg”, vindt ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. “Het spitsvondige oordeel van koning Salomo heeft ons geïnspireerd. De moraal van dat verhaal was: hak kinderen in tweeën. Dat is tijdloze wijsheid.”

Ondanks het compromis wacht de regeringspartijen woensdag nog een moeilijk debat. Politiek verslaggever Ron Fresen: “De oppositie ruikt bloed bij de aangeslagen coalitie. Veel partijen noemen het een laffe, Haagse oplossing. Want wat doe je straks met kinderen die nu nét buiten de regeling vallen? Worden die ook in tweeën gehakt? Daar is nog steeds geen duidelijkheid over. Het probleem wordt dus verschoven.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De vooruitstrevendheid van dit bruine kabinet kent plotseling geen grenzen. De linkerhelft mag blijven zitten; de rechterhelft wordt eruit geflikkerd. Hulde!

Reageer
gravatar

Het is wel een betrekkelijk kleine helft die ook maar enigszins links te noemen is. De tijd van Aantjes is wel voorbij.

gravatar

Misschien kunnen ze er ook 7 keer omheen lopen en op hun trompetten blazen,
de vader opdracht geven de kinderen dood te steken op een altaar,
of ze de haren afknippen.
Het Oude Testament draagt allerhande opties aan om het probleem op te lossen.

Reageer
gravatar

Misschien kunnen de heren politici dan één keer naar een bèta luisteren: hanteer geen zwart-witte juridische benadering, maar een getrapte, of glijdende schaal. Zo kan een kind dat voor eentiende aan de voorwaarden voldoet een arm worden afgehakt en kan de rest worden uitgezet.

Reageer
gravatar

Als je dan de snikkels van 16 jarige testosteronbommetjes / inbrekers hebt gehakt, welk deel van deze ‘kindertjes’ mag dan blijven? En wat doen we dan met de 12 familieleden?

Reageer
gravatar

De kabinetsleden van CU en CDA hebben vurig gebeden voor het kinderpardon. Voor de verandering zal ik eens een keer een wonder verrichten. Hun beden zal ik bij hoge uitzondering verhoren. Maar daarna moet het gezeur eindelijk over zijn.

Reageer
gravatar

Goedertieren Heere Grootvader, in het verre verleden – toen Ik te gast was in Palestina – sprak Ik: “Laat de kinderen tot Mij komen.”
Welnu, dat geldt ook voor pardonkinderen. Ik verwacht ze daarom al dan niet gehalveerd hier in Onze Hemel.

gravatar

Wanneer het gaat om mensen die hier helemaal niets te zoeken hebben en misbruik hebben gemaakt van het falend procedure-beleid heb ik er geen moeite mee.

Onze sociale voorzieningen zijn alleen voor mensen die ervoor betaald hebben.💶💶

Corrie

gravatar

Corrie, ook naar mate men aan de sociale voorzieningen heeft bijgedragen? Ik vrees dat jij daar geen voorstander van bent, want dan zou je veel minder krijgen.