DWDD Gemist

Acteurs DWDD-uitzending niet spoorloos verdwenen na uitspraken over AIVD

Pierre Bokma gewoon gespot tijdens kopen kunstmest in moslimwijk

Vijf acteurs van theatergezelschap De Verleiders zijn niet spoorloos verdwenen. De mannen hadden maandagavond bij DWDD nog gewaarschuwd voor ‘levensgevaarlijke’ risico’s rondom privacy en de inlichtingendiensten. “Voordat je het weet kun je tot vijand van het volk verklaard worden”, zei George van Houts bijvoorbeeld.

Vandaag zijn de acteurs door meerdere mensen op diverse plekken in het land gezien. Pierre Bokma werd bijvoorbeeld gespot toen hij een ommetje maakte door een moslimwijk om een zak kunstmest te kopen. Tom de Ket werd gesignaleerd toen hij niet zijn normale woon-werk-route aflegde.

“Al hun sporen zijn er nog, er is niets opmerkelijks gebeurd”, zegt Peter Drost, het enige lid van het gezelschap dat niet aan tafel zat. Hij bevestigt dat zijn brein niet is gehackt: “Als er iets zou zijn gebeurd, dan zou ik dat mogen en kunnen vertellen. Maar dat is dus niet het geval. Ik heb bewust geen contact gezocht met de acteurs zelf, om de objectiviteit te bewaren, maar ze zijn er wel gewoon.”

Minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) wil commentaar geven op de kwestie: “Over alles wat de inlichtingendiensten niet doen, kan ik vrijuit spreken. Het feit dat deze heren hun leven gewoon kunnen vervolgen, is geen staatsgeheim.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

In de VS hadden deze acteurs (die een real-life situatie te dicht benaderden) alleen een ongeluk gekregen bij het oversteken of waren ze op- en uitgekocht door DJ Trump’s advocaat of schoonzoon. Matthijs had al dan een aanklacht aan zijn broek gehad van de MeToo# beweging. En de VARA had dan geen andere keus gehad M. van N. op non-actief te stellen en een vrije transfer
te geven naar Talpa. Maar we zijn (nog) niet deel van de VS; hoezeer ook VVD en D66 hun best daarvoor doen. Pech gehad Matthijs.

Reageer
gravatar

Hoe ook ingediend; klassiek schriftelijk of per e-mail; de redactie behoudt zich het recht voor om bijdragen die niet worden geapprecieerd door de adverteerders, zonder nadere toelichting te verwijderen. Over de verwijdering (op basis van toneelnaam of e-mailadres) kan niet worden gecorrespondeerd.