Shutterstock / Studio Speld

Vanaf nu kun je je tas ook inchecken bij de NS

Reizigers hebben behoefte aan vaste zitplaats voor tas

Goed nieuws voor de mensen die hun tas graag een zitplaats willen bieden: bij de NS kun je voortaan ook je tas inchecken. Daarmee heeft je bagage automatisch recht op een zitplaats die anders verloren zou gaan aan een reiziger.

Bij de reguliere incheckpoortjes op de stations bouwt de NS de komende maanden speciale ‘taspaaltjes’ voor de OV-taskaarten. Bagage die is ingecheckt heeft naast een zitplaats ook recht op een kop koffie als de trein meer dan drie uur vertraging heeft.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Passagiers die meereizende bagage hebben, kunnen aan andere reizigers die vragen ‘Sorry, kan ik hier misschien zitten?’ duidelijk maken dat hun bagage is ingecheckt door ‘Nee’ te zeggen en hun hoofd richting het raam te draaien.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Awel zunne, even een toelichting voor de lezers die ‘t boodschapske niet goe hebben begrepen.

Bagage is een ongeoorloofde samentreksel van de Angelsaksische woorden bag (zak, tas of buidel) en age (leeftijd). Het betreft hier dus het inboeken (E: inchecken) van ouwe (E: vintage) tassen.

Reageer