Rob Dammers / Flickr

Galante vrouw stapt alvast trein in zodat er op het perron meer ruimte is voor uitstappende reizigers

Een klein gebaar van medemenselijkheid tijdens de ochtendspits op Utrecht Centraal: de 34-jarige Sylvia Breemsma geeft uitstappende treinreizigers ruim baan op het perron door zich direct naar binnen te wurmen zodra de deuren opengaan. Bij andere mensen zou het idee niet in ze opkomen, zo vroeg in de ochtend, maar voor Breemsma is het vanzelfsprekend geworden. “Gewoon een kwestie van niet alleen aan jezelf denken.”

Breemsma: “Ik heb elke dag een vouwfiets bij me. Gelukkig begrijp ik heus wel dat dat voor andere reizigers soms lastig kan zijn, zo’n grote bepakking, zeker als de trein naar Amsterdam van half negen plotseling uitvalt. Dan puilt het perron totaal uit en raken mensen geïrriteerd. Als ik die mensen dan een zucht van verlichting hoor slaken omdat ik – met gevaar voor eigen leven, dat moet gezegd – me dwars door de uitstappende menigte ploeter, met vouwfiets en al, om het die uitstappende reizigers gemakkelijk te maken, ja, dan kan mijn dag niet meer stuk.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

Toch komt het soms voor dat Breemsma een negatieve reactie krijgt. Zo werd ze laatst nog aan haar elleboog teruggetrokken toen ze zich door de nog niet volledig geopende treindeuren probeerde te wringen. “Dat vind ik zó jammer. Maar dan denk ik ook: zolang ik me er goed bij voel, weet ik dat ik er goed aan doe.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo maakt mijn buurvrouw, controller bij een pensioenfonds, maandelijks een bedrag op haar privérekening over, om de sommen geld die in wapens en sigaretten worden belegd substantieel terug te dringen. Heel sociaal van haar, maar gek genoeg zijn er collega’s die hier niet voor zijn.

Reageer
gravatar

Nou ja Truus, jouw buurvrouw kan in ieder geval waar maken dat ze elke maand geld naar een goed doel overmaakt. Heb je trouwens al gehoord dat Wobike Hoekstra en Mark Rutte, in een één-tweetje, hebben geregeld dat The Donald nu ineens niet 37 maar 78 JSF’s mag leveren. Kan net nog, voor de economie weer instort.

gravatar

Sinds de laatste keer dat ik in een trein zat, heb ik hetzelfde syndroom als die vrouw die in haar vorige leven in WO2 per trein werd afgevoerd naar een concentratiekamp. Vooral door het soort publiek in combinatie met ID-OV-kaart/Jodenster.

Reageer
gravatar

Nou nee, Sylvia Breemsma is een neoliberaal die in navolging van de Tweede Kamerfractievoorzitter van de VVD, mr.dr. K.H.D.M. (Klaas) Dijkhoff (1981), het godsgeloof heeft verlaten.

Neoliberalen zijn van ‘ikke ikke en de rest kan stikken’. Het artikel draait haar liberaal wangedrag om naar sociaal gedrag. Daar zijn neoliberalen vanouds heel goed in.

gravatar

Ergo, de schrijvers van dit artikel zijn beiden VVD-er en/of ze trappen – zoals een groot aantal landgenoten – in de misleidende verhaaltjes van Mark en Klaas.

gravatar

Ik ben een groot fan van De Speld, maar een item met als onderwerp de trein zou ik vandaag, gezien het vreselijke ongeluk in Oss van vanochtend, niet geplaatst hebben of nu verwijderen/stopzetten

Reageer
gravatar

Het ongeluk in Oss is in en in triest, maar het onderwerp van dit artikel refereert op geen enkele wijze aan dat vreselijke ongeval of andere dodelijk ongevallen op overwegen.

Jouw denkwijze volgens zou bijvoorbeeld nooit een grap over voertuigen mogen worden gemaakt, want triest genoeg worden elke dag wel een of meer personen doodgereden.

gravatar

Als we jouw redeneerwijze volgen zou bijvoorbeeld nooit een grap over voertuigen gemaakt mogen worden omdat triest genoeg elke dag wel een of meer personen worden doodgereden.

gravatar

Wees gerust De Speld censureert elke verwijzing naar het ongeluk in Oss. Grappen over miljoenen doden tijdens oorlogen, concentratiekampen en over ernstige zaken langer dan een week geleden kunnen uiteraard nog wel. Leef je uit!

gravatar

Natuurlijk had de Speld een artikel kunnen schrijven over de medewerker van hulp bij zelfdoding voor kinderen die gewond geraakt is bij het uitvoeren van zijn werk, maar dat is zelfs voor de Speld te triest voor woorden…. Zoals mr. Wiemersma al zegt: we moeten ons concentreren op concentratiekampen. Het woord concentratie zit er niets voor niets in.