Flickr.com / Nassfeld

Bij aprèsskitent bovenaan piste zijn ze het er na 11 bier over eens: ‘Skiën zonder helm is levensgevaarlijk’

Na een verhit debat en elf bier zijn Joyce, Pablo, Jason, Mike en Marije het erover eens: skiën zonder helm is levensgevaarlijk. Onder het genot van een ijskoude kruidenlikeur werpen ze een blik op de kilometers zwarte piste die zich onder hen uitstrekt. De gedachte om onbeschermd op twee latten te stappen en over de inmiddels tot ijsplaat gereduceerde helling naar beneden te suizen klinkt het drietal volstrekt idioot in de oren.

Even verderop stapt een man zonder helm uit de stoeltjeslift. Pablo schudt zijn hoofd. “Vast een Nederlander uit de provincie. Die lui hebben nog geen idee hoe gevaarlijk skiën….” Hij draait z’n hoofd richting de dj en gooit een biertje in het publiek. “HÉ WIR WOLLEN DIE EISBÄREN SEHEN”, blèrt hij. “Wat was ik ook alweer aan het zeggen? Oja, skiën zonder helm. Levensgevaarlijk.”

Als het drietal twee uur later de bindingen vastklikt haalt Marije opgelucht adem. Nadat een vreemde hen heeft geholpen hun helmpjes dicht te maken kunnen ze met een gerust hart de berg af.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste verslaggevers,

Hoe gaat dat, een triootje met “bindingen” en “helmpjes” van drie dronken heren en twee bezopen dames (Joyce, Pablo, Jason, Mike en Marije)?

Reageer
gravatar

Huh? Voor een deel in het donker skieen? En je andere deel dan? Is dat thuis? En wat is de ijs plaat? Dat zijn gewoon twee woorden achter elkaar…
Ik ben het kwijt.