Shutterstock / Humannet

Planten zijn he-le-maal klaar met fotosynthese

ze kunnen geen bladgroenkorrel meer zien

Slecht nieuws voor mensen die van zuurstof en glucose houden: planten stoppen binnenkort met fotosynthese. Het is zoetjesaan mooi geweest. “We hebben erover gepraat met z’n allen,” licht een tabaksplant toe, “maar het is welletjes. Wij zijn al zo lang bezig met het omzetten door middel van licht. Voor wie doen we het nog, vroegen we ons op een gegeven moment af, en vooral: waarom? Daar konden we zelf dus geen bevredigend antwoord op formuleren.” Star laat de eenjarige zijn bladeren ritselen door de wind.

Een naburige gerbera valt de tabaksplant bits bij: “Weet je hoe lang wij dit varkentje al wassen? Eén miljard jaar, wat zeg ik, één komma vijfentwintig miljard!” De plant schudt wat bladluis van zich af. “We hadden eigenlijk bij de miljard al willen stoppen, een mooi rond getal, maar toen zijn we toch nog een tijdje door blijven emmeren. Met als gevolg dat de klad er nu behoorlijk in zit. We zouden alles honderd keer efficiënter kunnen doen als we wilden. Maar daar zit nou juist de crux: dat wíllen we helemaal niet.”

De planten zijn het er over eens: ze kunnen geen bladgroenkorrel meer zien. “Glucose, enzymen…. Tfoe!” De tabaksplant spuugt zijwaarts op de grond. “Helemaal klaar d’r mee. Gádverredamme.” Wat ze dan gaan doen, weten ze nog niet. “Beetje bijbruinen, beetje kreukelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De onwetendheid van deze atheïstische planten is stuitend.
Eén komma vijfentwintig miljard jaar. Toe maar!
De Schepping van de Aarde heeft zes duizend jaar geleden plaatsgevonden. Dit staat aldus Beschreven en is Waar.
Planten die denken is tegen de Natuurlijke Ordening Der Dingen. Wij Ontkennen dat planten een andere Taak hebben dan het omzetten van licht en voedingsstoffen in Zuivere Zuurstof!

Reageer