Studio Speld / Shutterstock

Twee deelnemers Wie is de Mol? opgehangen aan brug

‘Typische molactie’

Het spel is weer op de wagen in Wie is de Mol? Al meteen in de eerste aflevering werden deelnemers Merel Westrik en Robèrt van Beckhoven aan een hoge brug opgehangen. Twee lijken, één touw. Is hier de mol aan het werk geweest?

“Lijkt me een molactie”, zegt zanger Nielson vertwijfeld tegen de camera. “Maarja, anderzijds kan iedere kandidaat natuurlijk twee medekandidaten ophangen om de verdenking op zich te richten. Dit spel is een grote mindfuck.”

“Ik laat me niet afleiden door dit soort acties”, zegt beautyblogger Nikkie de Jager. “ Van tevoren zei ik al tegen mezelf: laat je niet gek maken. Mijn bondje met Merel lijkt nu alleen wel voorbij.”

De bloederige moord op Van Beckhoven en Westrik leidde direct tot wilde speculaties bij het publiek. Na autopsie bleek dat de organen van de deelnemers met een bot mes zijn verwijderd. Twitteraar Eva Bennekom stuurt een foto van een spatel waarmee icing op cupcakes wordt aangebracht. “Je gaat mij niet vertellen dat dit niet het instrument is waarmee Robèrts lever naar buiten is gewipt.” De theorie, die stelt dat van Beckhoven eerst met een taartmes zijn eigen ingewanden uit zijn buik heeft gesneden en vervolgens zichzelf met een touw om zijn nek over de rand van de brug heeft geworpen, vindt veel bijval op Twitter.

Een spetterend begin van het nieuwe seizoen. Omdat er deze aflevering geen executie plaatsvond gaan we volgende week verder met zeven kandidaten, en de Mol. Of toch niet?

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Interessante situatie. Alhoewel het voor de hand liggend is dat de dood molacties onmogelijk zou maken, betwijfel ik dat toch ten zeerste. Het zou niet de eerste keer zijn dat de mol ons met extreme acties zelfs de oplettende kijker op een dwaalspoor weet te brengen. De mol zit overduidelijk tussen de slachtoffers, hopend dat dit een goed alibi is, maar hier komt de mol niet mee weg.

Naar mijn mening is Robèrt waarschijnlijk de mol, zeker gezien Merel al heeft aangetoond dat knopen leggen zeker niet een van haar kwaliteiten is, al zou dit natuurlijk ook een afleidingsmanoeuvre kunnen zijn. Enfin, we zullen alle kandidaten, zowel dood als levend, goed in de gaten moeten houden.

Reageer
gravatar

Waarom wordt nu al zoveel jaren zo verschrikkelijk vaak gevraagd wie de Mol is, terwijl de keuze beperkt is tussen Linda, John en Johnny. Dat kan toch niet zo moeilijk zijn.

Reageer