De Telegraaf/YT

Nathan Rutjes erkent: ik was de mol bij Roda JC

‘Ja, ik was het’. Met die vier woorden maakte Nathan Rutjes vandaag bekend dat hij jarenlang de groepsopdrachten bij zijn vroegere club Roda JC heeft gesaboteerd. Met succes: in het laatste seizoen van Rutjes degradeerde de club naar de Eerste Divisie.

“Het was niet eenvoudig,” lacht Nathan Rutjes. “Soms dacht ik: ze hebben me door, maar dan bleek ik er later toch mee weg te komen.” Om zijn club in het rechterrijtje te houden moest hij soms behoorlijke risico’s nemen: “Dan verstopte ik bidons terwijl de trainer me gewoon kon zien, of ik trapte ‘per ongeluk’ een medespeler op zijn knieschijven de dag voor de wedstrijd.”

De voormalige teamgenoten van Rutjes reageren sportief op de ontboezeming. “Holy shit, was jij het?!”, gilt Ard van Peppen. “Dat had ik echt niet verwacht, heel knap gedaan dit.” Ook derde keeper Filip Kurto had dit niet zien aankomen: “Ik dacht al die tijd dat het Rosheuvel was. Nathan heeft het echt geweldig gespeeld.”

Overigens wil Nathan Rutjes wel graag benadrukken dat hij niet de mol is in het bekende tv-programma Wie is de Mol. “Dat is Buddy Vedder al.”

Volg De Speld Sport ook op Instagram voor winnend sportnieuws


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *