Studio Speld / Shutterstock

Alleen incheckbalies Schiphol naar Lelystad Airport

Er lijkt een oplossing te zijn gevonden in het verhitte debat over Lelystad Airport. Passagiers blijven straks gewoon vliegen via Schiphol, maar moeten wel inchecken in Lelystad. Op die manier wordt de overlast voor omwonenden van Lelystad Airport verminderd, terwijl Schiphol wel wordt ontlast.

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Milieu) is tevreden over het compromis: “Onze verwachting is dat de geluidsoverlast aanzienlijk zal afnemen. Inchecken maakt niet zo veel geluid. Toch plaatsen we voor de zekerheid bordjes met ‘Houd alstublieft rekening met de omwonenden’, om te voorkomen dat we de vergunning voor het vliegveld kwijtraken.”

[vagekennis alt=1]

De woordvoerder van Schiphol denkt niet dat er klachten komen van reizigers. “Het was altijd al een eindje lopen naar de gate, dus we verwachten eigenlijk niet dat het opvalt. Op de bordjes staat de gate minstens een half uur voor de vlucht aangegeven. Je kunt dus op tijd gaan lopen. Bovendien komt er voor mensen met zware handbagage een loopband die de twee vliegvelden met elkaar verbindt. Zo kunnen vakantiegangers ook op Lelystad Airport genieten van de unieke ‘mind your step’-beleving.”

Volgens de woordvoerder levert de verplaatsing van de incheckbalies bovendien voor reizigers een belangrijk voordeel op: “Je hebt nu daadwerkelijk de tijd om je flesje water op te drinken voor je bij de beveiliging komt. Gewoon in een normaal tempo, niet dat je bijna over je nek gaat.”

Vanwege het nieuwe plan wordt online inchecken afgeschaft. Minister Van Nieuwenhuizen: “Anders is dat hele vliegveld er straks voor niks. We moeten zorgvuldig omgaan met belastinggeld.”

Er wordt voor de vorm een belevingsvlucht georganiseerd. Omwonenden krijgen een ijsje. Ze zijn niettemin boos.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er moet ten koste van alles worden voorkomen dat Schiphol als main airport en Europa’s airhub de slots van Corendon kwijtraakt aan nog goedkopere prijsvechters als Ryanair, Easy Jet, El Al en Aeroflot. Bovendien liggen Rotterdam/The Hague Airport, Terlet en vliegveld Eindhoven op ramkoers om vakantievluchten op Turkije, Noord Korea, Buiten Mongolië en Kazakstan tegen gereduceerd tarief over te nemen. Men neemt nu al bagagepersoneel aan om straks een onbelemmerde in- en uitvoer van drugs mogelijk te maken zoals nu dagelijks op Schiphol gebeurt.

Reageer