Youtube.com / The Ocean Cleanup

Loser slaagt er na 6 jaar nog steeds niet in oceaan plasticvrij te maken

Zés hele jaren heeft Boyan Slat er voor uitgetrokken. Maar is de oceaan nu plasticvrij? Het antwoord is nee. Sterker nog: bij lange na niet. Bij het koffieapparaat is men het er roerend over eens: dit is een staaltje ongekend falen.

Robert de Beer, vliegtuigtanker, staat paf over zo veel onkunde. “Zes jaar hè? Terwijl wij gewoon iedere dag naar ons werk gingen, hoefde hij zich maar met één klusje bezig te houden. Wat hij ook nog uitgebreid met 273 schaalmodellen heeft kunnen testen. Met een heel team! En hij heeft nog geen petflesje te pakken, wat ben je dan voor loser? Ja kom op, laten we het beestje gewoon bij de naam noemen, het is inmiddels geen kind meer.”

Hoe kun je zoveel kostbare tijd verkloten, vragen veel mensen zich samen met Robert de Beer af. “Oh en het is ook niet zo dat hij het van zijn eigen zakgeld betaald heeft, nee, die jongen heeft gewoon geld gekrégen! Daar moet je dan toch wel iets fatsoenlijks mee in elkaar kunnen draaien?” briest collega Ruurt-Jan Bokting, die er ook geen goed woord voor over heeft. “Drie keer raden op wiens bordje die soepzooi nu terechtkomt. Precies. Wat een aso.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En wat heeft 10 jaar De Speld opgeleverd? Al die Nederlanders, bekend en onbekend, die hier absurdistisch zijn neergezet, nemen zichzelf nog steeds serieus. Dan staat het huilen je toch nader dan het lachen?

Reageer