Klimaatverandering stopgezet door vrouw die kiest voor korte bon

Goed nieuws voor de mensheid! De opwarming van de aarde is een halt toegeroepen door de 25-jarige Marline. Bij het doen van haar boodschappen koos ze bij de zelfscankassa namelijk voor de korte bon.

‘‘Ik ben gek op deze planeet, dus de keus was snel gemaakt’’, vertelt Marline aan een leger toegestroomde journalisten. ‘‘Met een lange bon had ik de huidige situatie in stand gehouden, en dat leek me gezien de minimale voordelen niet de moeite waard. Ik bedoel, wat krijg ik ervoor terug? Dat ik kan zien hoe duur elk product was? Dat is me al dat leed van pinguïns en en ijsberen niet waard.’’

Het nieuws over het korte bonnetje is inmiddels doorgesijpeld naar de politiek. Premier Mark Rutte reageert opgelucht: ‘‘De actie van Marline scheelt Nederland scheelt enorm. De klimaatdoelen van het kabinet zijn nu in zicht.’’

Ook in Brussel is het nieuws aangekomen. De Europese Unie laat weten te stoppen met de Green Deal. Commissievoorzitter Ursula von der Leyen: ‘‘Het is natuurlijk wel een beetje jammer voor Frans (Timmermans, red.) met zijn ambitieuze plannen, maar ja: het klimaatprobleem is opgelost. Dus het geld kan weer naar andere projecten.’’

Nadat Marline de pers te woord heeft gestaan, verlaat ze onder luid gejuich de supermarkt. In haar handen vier volle boodschappentassen met onder andere twaalf pakken spareribs, 6 liter melk en twee voordeelpakken Mr Muscle-gootsteenontstopper.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Die laatste zin maakt me echt woedend. Dat maakt het toch helemaal niet grappiger. OOOH het is een hypocriet wijf, want ze koopt allemaal spullen en dat bonnetje maakt helemaal niet zoveel uit. Hahah, ik ben slim iedereen is dom. Laat die laatste zin gewoon weg dat is echt voor iedereen beter.

Reageer
gravatar

Het was juist heel symbolisch, man! Niet kosher vlees, 6 liter extra wit en oplos-middel. Kankerracistisch maar wel supergrappig.
Ik heb aangifte gedaan.

gravatar

Ja, en dan zie ik iedere keer van die allochtone wandelende tenten die ‘denken’: ‘Laat ik gewoon 10 plastic zakken pakken bij de marktkraam’ i.p.v. 1 grote tas mee te nemen.

‘Ja, het milieu, dat doen we samen.’

Reageer