Martin Novak / Shutterstock.com

8 feitjes waarvan je denkt: dit wist ik al

Je zou het precies verwachten: een post op Facebook over een lijst met feitjes die je bij voorbaat al kent. Wist je namelijk al dat in Coca-Cola vroeger cocaïne zat? Ja hè? Hoezo lees je dit nou eigenlijk? Gaat het wel goed met je?

1. Alleen vrouwelijke muggen steken
Is niet alleen vrijwel algemeen bekend, maar je hebt er ook nog eens helemaal niks aan. Als jij dit ‘s nachts tegen je partner zegt die gek wordt van de muggen, dan wil hij/zij jou waarschijnlijk doodslaan. En terecht.

2. Samson & Gert komen uit België
Veel mensen denken dat de bekende tv-man en de tv-hond uit België komen. En dat klopt. Samson en Gert zijn inderdaad Belgen.

3. Bananen zijn krom omdat ze naar de zon toe groeien
De uitleg staat eigenlijk al in de kop dus wat je precies in deze tekst verwacht is onduidelijk.

4. Walvissen zijn helemaal geen vissen
Walvissen zijn zoogdieren, net als bijvoorbeeld dolfijnen en orka’s. Wist je natuurlijk al. Mind≠blown.

5. David Bowie leeft niet meer
De singer-songwriter overleed in 2016. Dat is destijds vrij groot in het nieuws geweest, dus de kans dat je dit niet wist is heel klein.

6. Je kan je ellebogen niet likken
Dit heb je zeker al eens ergens gelezen. Probeer het vooral niet zelf, want dat heb je waarschijnlijk al lang gedaan!

7. Flamingo’s zijn roze door het voedsel dat zij eten
Algemeen bekend. Dat voedsel bestaat namelijk uit schaaldieren zoals garnalen en kreeftjes. Boeie!

8. Sokken waren oorspronkelijk bedoeld als stoffen zakjes voor over je voeten
En dat zijn ze nog steeds.

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Luc, Kay, Sam en Simoon Het interesseert mij geen rode reet waarom bananen krom zijn, als ze maar geel genoeg zijn om op te vreten.

gravatar

Bananen groeien niet naar de zon, maar tegen de zwaartekracht in. Als je bananen binnen van onderen kunstmatig belicht, groeien ze nog steeds naar boven. Heel belangrijk om te weten.

Reageer
gravatar

De elleboog is de verbinding van je onderarm en bovenarm, dus niet alleen dat puntje wanneer je je boven- en onderarm bij elkaar vouwt, maar ook de holte aan de andere kant is deel van de elleboog, en die kun je wel degelijk likken hoor, probeer het zelf maar!
Bij je knie (de verbinding van onderbeen en bovenbeen) is het echter juist redelijk makkelijk om de punt te likken, maar is de holte juist een uitdaging.

Reageer
gravatar

Dat Facebook weet dat ik dit ook allemaal allang weet bewijst maar weer eens hoe ver hun inbreuk op de pricacy gaat. Maar wat mij vooral verontrust is dat een degelijk en betrouwbaar nieuwsmedium als De Speld dit zomaar naar buiten brengt en geen wederhoor toepast, (weet ik dit inderdaad allemaal allang). Waar moet het heen met deze maatschappij? En de overheid doet helemaal niets!

Reageer
gravatar

Ik gebruik Facebook voornamelijk om mij politiek te oriënteren. Daar lees je het echte nieuws wat je fijn vindt om te lezen. Feitjes zoals Samson & Gert of dat David Bowie niet meer leeft interesseren mij niet.

🙏Loof de Heer in december.🙏

Corrie.

Reageer
gravatar

Lieve Corrie die vol zonden zijt (zoals alle mensen, daarom heb ik de zoon van Heer Geest laten ophangen in alle Roomse kerken),

Ik zou het op prijs stellen dat jij, en overigens ook alle katholieken, mij tevens loven, beminnen en aanbidden in januari, februari, maart, april, mei, juni, jullie, augustus, september, oktober en november.

Amen