Shutterstock / Pavel1964

Ga jij ook naar Lowlands? Hier zijn 11 feitjes over modder

Lowlands is begonnen, en dus gaan mensen naar Lowlands. Ga jij ook naar het festival met de naam Lowlands? Hier 11 feitjes over modder.

1. Modder is vernoemd naar de Pruisische generaal Helmut Modder, die bij de slag bij Königgrätz zoveel paarden over hetzelfde natte grasveld had gestuurd dat de bodem zompig was geworden.

2. Volgens de EU mag alleen een mengsel dat voor minstens 99 procent uit aarde en water bestaat modder genoemd worden. Bevat het meerdere bestanddelen, dan is het bijvoorbeeld ‘bagger’, ‘veen’ of ‘smerige troep’.

3. Modder kan heel oud worden. Soms wel dertig of meer.

4. Bekende mensen die wel eens in de modder gestaan hebben zijn: Brad Pitt, Madonna en New England Patriots-quarterback Tom Brady.

5. Het bekende verhaal van de hovenier van de koning die tot aan zijn knieën in de modder stond wordt vaak verkeerd begrepen. Mensen leiden eruit af dat de modder in de paleistuinen erg diep geweest moest zijn, maar dat is niet waar. De hovenier in kwestie had erg korte onderbenen.

6. Volgens een oude Chinese wijsheid betekent modder dat het net heeft geregend en dat allemaal mensen hebben staan springen bij Kendrick Lamar.

7. Meerdere modders bij elkaar heten een poel.

8. Wil je voorkomen dat je sokken nat worden in de modder? Dat kan door laarzen aan te trekken. Het rubber houdt de modder buiten de deur.

9. Varkens zijn dol op modder, maar hebben doorgaans niet genoeg geld voor een ticket voor Lowlands.

10. Modder is een meer vredelievende soortgenoot van drijfzand. Ze lijken op elkaar, maar waar drijfzand een slinkse moordenaar is, is modder een zompige doerak die zorgt voor gezelligheid.

11. Het kenmerkende geluid van laarzen in de modder is ooit gesampled door Spinvis maar het is niet duidelijk in welk nummer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *