Piotr Krzeslak / Shutterstock.com

Dierenfeiten die je zullen laten zeggen: goh

Het is immers dierendag

Hier zijn meerdere zeer verbluffende dierenfeiten. Het is immers dierendag.

1. Varkens zijn stiekem dol op stalbranden. Ze zijn gek op vuur omdat het ze verlost uit hun lijden. Een varken kan vaak niet wachten om de vlammen in te rennen. En als je goed luistert kun je ‘m horen kirren van genot als-ie tot as wordt gereduceerd.

2. Grienden worden wel de leugenaars van het dierenrijk genoemd. Het zijn notoire leugenaars. Ze liegen dat het een aard heeft. Ze hebben een bijzonder goed richtingsgevoel om zelf de zeven zeeën te navigeren, maar wat ze tevens gebruiken om jou de verkeerde kant op te sturen als je ze vriendelijk om de weg vraagt.

3. Egels hebben stekels omdat ze veel gepest zijn in de puberteit. De stekels zijn een verdedigingsmechanisme dat speciaal geëvolueerd is om ze te beschermen tegen Stoere Steven, de pestkop van de brugklas. Aan roggen hebben ze een broertje dood.

4. De Vlaamse Gaai wordt in de praktijk vaak verward met De Vlaamse Guy, een vlotte muzikant uit het Gentse singer-songwriter-circuit. Je kunt ze echter makkelijk van elkaar onderscheiden wanneer je weet dat slechts één van hen een hoed draagt.

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

5. In 2009 was de octopus de ambassadeur van dierendag. In een helikopter werd hij Nederland rondgevlogen langs diverse festiviteiten op basisscholen. Hij gaf onder andere acht kinderen een hand om ze te feliciteren met het ingaan van het antropoceen.

6. Zeekoeien bestaan.

7. Het eerder genoemde verbluffende feitje over de grienden was niet waar, de zeedieren hebben ons voorgelogen en wij zijn er met open ogen ingetuind. Verdomde grienden.

8. De steur is machtiger dan het paard. Daarom worden de vinnen van de edele vis geen vinnen genoemd, maar wapperhanden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aantekening bij # 2: grienden zijn een ondersoort van de groep bruinvissen, hun communicatief vermogen is beperkt tot piepen en verarschen (het griendjargon). Duitse badgasten aan de Nederlandse stranden die hen de weg naar de kust vragen, krijgen onveranderlijk te horen “Immer gerade aus”. Daardoor spoelen bij Dover vaak uitgeputte Duitse zwemmers aan.

gravatar

10. Er is geen enkele miereneter die op tijd z’n facturen betaald of in order is met z’n brandverzekering.
11. Papegaaien zouden grappiger zijn als het piepegaaien, pijpegaaien of poepegaaien waren.

Reageer
gravatar

Punt 4:
Het is de vlaamse Gaai Verhofstadt. Ongelooflijke grote muil, produceert ondraaglijke pokkeherrie dat omgekeerd evenredig is aan zijn IQ en sloopt en rooft alles wat los en vast zit. Komt zowel voor in Gent als Brussel.

Reageer
gravatar

Ja, gôh!. Er is weer eens gelazer met stockfoto’s: dit is géén egel, maar een mugshot van een van de beoogde LGHBT-opvolgers van Alexander Pechtold. Hij/zij durft maar nauwelijks het stekelharige hoofd boven het maaiveld uit te steken. Het PVVD66 partij-presidium heeft zich unaniem uitgesproken voor een allochtoon met een aantoonbare migratie-achtergrond die enigermate Nederlands spreekt en bereid is zich te vestigen in een goedkoop 3 kamer appartement aan het strand. Huur-, zorg- en kindertoeslag zijn een pré. Een zwaar accent is geen bezwaar, Aanmelden bij Postbus 51.

gravatar

Voetnoot bij 8.
Ernst Jansen Steur, is een voormalige Nederlandse neuroloog die bij het grote publiek bekend werd doordat hij werd beticht van het stellen van onjuiste diagnoses, en ontslagen werd bij het ziekenhuis waar hij werkte.

Reageer
gravatar

Gelukkig heeft Ernst met het OM een regeling kunnen treffen gelijk aan die van Volkert van der Graaf. Hij hoeft zijn reststraf niet uit te zitten als hij per onmiddellijk emigreert naar Turkije, Noord Korea of de VS, Daar kan hij dan zijn Eed van Hippocritus weer in praktijk brengen. Natuurlijk is -net zoals bij Volkert- niet meer dan een basale intentieverklaring. Met een nieuwe naam, verleden en paspoort kan hij zich daarna overal in Nederland vestigen: geen haan die er naar kraait, ondanks verbaal haantjesgedrag in de Tweede Kamer. Overigens; de uitzonderlijk welwillende behandeling van Volkert werpt nu wel vragen op in hoeverre de opdrachtgevers van deze huurmoordenaar vingers in de pap hebben bij het OM.