wavebreakmedia/shutterstock.com

Man snapt niet hoe EU werkt want z’n hoofd zit al vol met feitjes over voetbal

Gaan we op 23 mei stemmen voor het Europees Parlement of de Europese Raad? Of toch voor de Europese Commissie? De 30-jarige Jim Lambrechts heeft geen idee en kan het ook niet meer begrijpen. Zijn hoofd zit namelijk helemaal vol met feitjes over voetbal.

Jim weet wie voor Engeland de 6e penalty miste in de kwartfinale van het Europees kampioenschap in 1996 (Southgate) en wie voor PSV scoorden in de halve finale van de Champions League tegen AC Milan (Cocu en Park). Er is daarom geen ruimte in zijn hoofd meer over om te weten of je bij de Europese verkiezingen alleen kunt stemmen op een Nederlandse politieke partij, of ook op een Duitse of Hongaarse partij.

Omdat Jim precies kan opnoemen wie tussen 1970 en 2018 allemaal landskampioen zijn geworden en in welke volgorde kan hij ook niet meer leren welke rol Frans Timmermans wil gaan vervullen. En of je op hem kunt stemmen. Is hij de lijsttrekker van Nederland? Jim heeft geen idee. Jordi Cruijff scoorde in de 88e minuut van de UEFA-cup-finale van 2001. Dat feitje gaat sowieso geen plaats maken voor Frans Timmermans.

Jan Willem van Ede was jarenlang de keeper van FC Utrecht. Edgar Davids scoorde voor Nederland in de 1/8e finale van het WK ‘98 tegen Joegoslavië. Romario voetbalde door totdat die 1000 goals had gemaakt. Frenkie de Jong komt uit Arkel. Met wie D66 in een fractie zit in Brussel? Die vraag valt door een overdaad aan kennis over voetbal, niet meer te beantwoorden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De EU werkt als volgt. Je declareert je het schompes, zorgt ervoor dat je iedere dag je dagvergoeding pakt en voor als je naar Straatsburg mag, blijft je vrouw thuis in Brussel en kun jij lekker naar de hoeren.

Reageer
gravatar

Van der Plas heeft kennelijk in de Oranjekazerne bij Kaapstad een studie gemaakt over de Zuid-Afrikaanse gewoonte dat witte onderofficieren over zwarte soldaten plassen. Niet waar, echtgenote Mieke?