shutterstock.com

Actiegroep Kick Out Pink Floyd wil de Top 2000 leuk maken voor iedereen

'Lijst moet niet alleen leuk zijn voor babyboomers in een spijkerjackie'

In de stemweek laait deze editie het protest tegen de Top 2000 meer dan ooit op. De actiegroep Kick Out Pink Floyd voert actie voor een inclusieve lijst, waarin ook rekening wordt gehouden met mensen die Pink Floyd en Deep Purple kutmuziek vinden. “Het is niet vol te houden om deze oude meuk nog in die lijst te zetten”, zegt Simon van de Hoeven, voorman van Kick Out Pink Floyd.

Van der Hoeven (23) vindt dat de Top 2000 een muziekfeest voor iedereen zou moeten zijn. “Met deze lijst sluit je een hele groep mensen uit. Nu is het alleen leuk voor mannen van middelbare leeftijd met een moeilijke bril op en een fleurige bloemetjesblouse eronder. Voor babyboomers in een spijkerjackie. Voor Matthijs van Nieuwkerk. Dat moet en kan anders.”

Als artiesten als Pink Floyd en Deep Purple niet helemaal uit de lijst verdwijnen, dan wil Van der Hoeven hun muziek op z’n minst aanpassen aan deze tijd. “Beatje eronder, beetje autotune. Dan kan ik er ook wel mee leven. Zo’n gitaarsolo van vier minuten, dat kan toch echt niet meer?!”

“Ze mogen best protesteren, maar moet dat dan uitgerekend tijdens de stemweek?”

Kick Out Pink Floyd protesteert deze week door op andere muziek te gaan stemmen. Tegenstanders van de groep vinden dat niet kunnen. “Kijk, ze mogen best protesteren. Maar moet dat dan uitgerekend tijdens de stemweek, en dan ook nog eens door op andere muziek te gaan stemmen? Zo verpest je moedwillig een feestje voor veel mensen. Het is pure provocatie! Straks staat mijn prachtige lijst vol met van die bonkebonkemuziek in plaats van met muziek uit de seventies, de tijd van vrijheid en blijheid”, aldus de 63-jarige Top 2000-fan Leo Bornsen.

Ook de politiek bemoeide zich ermee. VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff tikte op Facebook een stuk dat even lang was als Child in Time en verzond een tweet met de tekst: Het. Is. Een. Ba. By. Boom. Er. Feest! Thierry Baudet liet weten het ‘allemaal enorme kutmuziek te vinden’. “Waar zijn Brahms, Beethoven, Strauss, Schumann, Debussy, etc.? Wat is er met Nederland aan de hand?!”

Download nu de app van De Speld!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Al kicken ze de hele lijst eruit en maken ze er een met alleen maar rap en boenke boenke. Mijn eigen Spotify lijsten daar komt niemand aan

Reageer
gravatar

Ff serieus , is dit n muziek organisatie , n muziekorganisatie die niet van muziek houdt , ik kan t niet snappen en ga t ook niet doen . Ik zou hun vroegere muziekleraar wel is gesproken willen hebben. Waarschijnlijk n dikku onvoldoende

Reageer
gravatar

Gelul van een dronken aardbei. Om Koot en Bie te citeren.
Radio 2, ook gefinancieerd met belastinggeld, draait eens per jaar 2000 nummers die luisteraars graag willen horen. Want ze hebben er op gestemd.
Het kan dus niet zo zijn dat in de top 2000 nummers staan die er niet in thuis horen. Want er is op gestemd!
Kom dus niet met de opmerking dat er bepaalde muziek niet of wel in zou moeten. Democratischer als het nu gaat kan het niet!!
En wil je muziek horen die niet in de Top 2000 staan: zet een andere zender op, of speel je eigen muziek!! Zelf zou ik veel meerblues en rock in de top 2000 willen horen, en veel minder geneuzel van presentatoren in gesprek met luisteraars die het zoooo gezellig vinden…..

Reageer
gravatar

Mijn god wat een idioten allemaal. Ga gewoon stemmen als je jou muziek ook wilt horen. Heb je niet genoeg stemmen, dan luister je toch lekker naar een zender waar ze jou muziek wel uitzenden.

Reageer
gravatar

Ik stem tegen. Gooi de oubollige concurrentie van de lijst: The Beatles, Coldplay, Simple Minds, Bløf, De Dijk, Radiohead, Muse, en meer van die meuk. Daar wordt toch niemand blij van? Ik ga als tegenactie alle nummers van Umma Gumma opgeven voor de lijst. Zo!

Reageer
gravatar

Pink Floyd snap ik nog wel. Een Nazi als Roger Waters heeft niks in lijsten te zoeken. Maar waarom Deep Purple? Ga dan voor het overgewaardeerde “Hotel California”.

Reageer
gravatar

Dit redactionele schrijven toont een verdekte en ingehouden kritiek op de gerontologische popmuziek. Simon van der Hoeven (23) staat hierin lijnrecht tegenover Leo Bornsen (63). In de ruim vier (4) decennia die deze muziekliefhebbers scheidt, heeft zich een enorme verbetering in de hedendaagse hapklare amusementsmuziek doorgezet. Uit eendagsvliegen als Beatles, Eagles, Pink Floyd, Doors en Spandau Ballet, rees de grote klasse van OTH als heavy metal, White Trash, de Hakkûh Bar kwam en niet te vergeten de enigmatische Rap van o.a. 50 cents, waarbij alle blanken de dood werd aangezegd door lang onderdrukte en miskende zwarte musici. Onveranderlijk van een niveau dat ver uitstijgt boven Bach, Beethoven, Mozart, en recente pop-goden als Prince, Bowie, en andere bovenhuisartiesten. Natuurlijk zullen er altijd bejaarde ‘overlopers’ zijn die de hedendaagse Popmuziek zeggen te adoreren. Zoals Matthijs van Nieuwkerk (VARA) en zijn getrouwe handlanger Leo Blokhuis (idem). Beiden zijn in staat gebleken zelfs extreme OTH tot cultuur-eigen manifestaties van hedendaagse genialiteit te bestempelen, die het verdienen bijgeschreven te worden in de annalen. Hier kleeft m.i. een luchtje aan. Van de lobby van muziekuitgevers.

Reageer
gravatar

We leven in een democratisch land waar je een mening mag hebben. Volgens mij is radio 2 voor iedereen, dus de de top2000 ook. Daar mag dus alles in staan wat men wil. Dus ik zou zeggen: stem op jouw muziek.
Overigens vind ik lang alles niet mooi wat in de top 2000 staat. sowieso dat geneuzel van luisteraars die het zoooo gezellig vinden…. niet.
Tenslotte: ik wil graag de discussie aan over de vraag of de tegenwoordige herrie muziek genoemd mag worden. Een bak elektronische herrie.
En over rap wil ik het dan eigenlijk niet hebben…..
Groeten

gravatar

Wat een gelul. Zoek een zender die jullie muziek draait en vraag of zre daar een top40 maken van juliie muziek. Jankers. Als ze muziek draaoen die je niet leuk vind zet je het volume toch zachter en bij de goede weer harder

Reageer
gravatar

En weer staat een groep op, die de eeuwenoude judeo-christelijke cultuur van Nederland aanvalt. Wat is dat toch? Waar komt die haat vandaan tegen alles wat Oerhollands is?
Deep Purple en Pink Floyd hebben Nederland decennia gevormd en zijn onderdeel van de Hollandse cultuur. Mensen die menen dat ze hier tegen mogen tekeer gaan, zijn walgelijke figuren die tegen Nederland zijn!
Willen wij nou meer of MINDER? … Nou, dat ga ik dan regelen.

Reageer
gravatar

Wat je zegt Geert: oer Hollands. Zo hebben Deep Floyd en Pink Purple allebei een brievenbusfirma op de Zuidas. Ik geloof dat zij beiden de Rolling Stones als buurman hebben en de bus schuin tegenover is van U2.

gravatar

Ik wil af van het stemrecht! Vooral tijdens de stemperiode van het samenstellen van muzieklijsten.
Dit jaar stem ik niet op de Top 2000. Ik wil mijn ouders niet blootstellen aan deze schreeuwende idioten! Het is een BABYBOOMERFEEST!

Reageer
gravatar

Volledig mee eens met die actiegroep. Hoog tijd voor nieuwe muziek! Bijvoorbeeld iets van The Beatles ofzo. Het zou toch wat zijn als er voor de verandering iets van Queen op nummer 1 zou staan. Ooit wel eens van Bohemian Rapsody gehoord? Of wat dachten jullie van The Eagles met Hotel California? Ook zo’n ondergewaardeerd onbekend juweeltje.

Reageer