YouTube / kanaal 'JA' - ALLES ETEN VAN DE SNACKBAR

Snacks omschreven in termen van andere snacks

Snacks: heerlijk, maar niet altijd even makkelijk te beschrijven in termen die verder gaan dan ‘die bruine’. Daarom beschreven we snacks in termen van elkaar. Je kent er namelijk altijd wel een.

De Kroket: een soort kaassoufflé maar dan niet vegetarisch, rond en redelijk langgerekt.
De Frikandel: een soort nog langgerekte kroket zonder korsten, maar dan met iets meer bite.
De Kaassoufflé: een soort frikandel maar dan plat, gepaneerd en met meer pas-op-dat-je-de-bek-niet-brandt-risico.
De Viandel: een soort frikandel, maar dan kippiger.
De Sitostick: een soort viandel, maar dan kalkoeniger.
Een portie Bitterballen: een soort kleine kaassouflés maar dan met kroketvulling en met een schaal in plaats van een bakje.
De Berenklauw: een soort schaal bitterballen maar dan met stukken gehaktbal in plaats van bitterballen, een stokje in plaats van een schaal, uien en satésaus in plaats van mosterd.
Friet: allemaal kleine hoekige frikandelletjes, maar dan van aardappelzetmeel en veel gouder.
De Loempia: een soort viandel maar dan ook met groente en taugé.
De Smulrol: gewoon een loempia.
De Eierbal: een soort smulrol maar dan eivorming, met ei in het midden en met iets curry-achtigs in plaats van iets wortel-achtigs.
De Bamibal: een soort kaassoufflé, maar dan totaal anders op het paneermeel na (tot op zekere hoogte natuurlijk, want het paneermeel heeft wel ineens een compleet andere kleur en is dikker).
Frietje Oorlog: een soort frietje speciaal maar dan bruiner (bruin is de eerlijkste kleur).
De Kipcorn: een soort veel te crunchy frikandel, maar dan met minder kipsmaak en nóg grauwer van binnen.
De Mexicano: een soort spicy frikandel, maar dan alsof je er met een rupsvoertuig heel behoedzaam overheen bent gereden, het platgeribbelde overblijfsel hebt laten afkoelen om het vervolgens weer enigszins, maar zeker niet ten volle, weer op te warmen.
De Vlammetjes: een soort kaassouflés, maar dan met vlees en heter en met een extreem verdachte, heerlijke ragout.
De Kipsaté: een soort kipcorn, maar dan echt heel anders want deze zijn klein en aan een stokje geregen en zonder corn en met pindasaus.
Het broodje Bal: een soort berenklauw, maar dan met een broodje in plaats van een stokje en met jus in plaats van stukken ui.
De Falafel: een soort hypercompacte bamischijfjes, maar dan met salade en koriandersaus eroverheen
De Sjasliek: een soort berenklauw, maar dan dat ie waarschijnlijk van de Balkan komt omdat hij in de verte aan goulash doet denken.
Het Slaatje: de joker. Dezelfde grondstoffen als friet maar technisch gezien geen snack. En koud bovendien.

Snack ze!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik wou met de kerst een half paard met uitjes eten, maar zij at mij teveel, dus heb haar op dieet gezet. Na 2 maanden op 1 brokje per dag is ze helaas overleden. Dus ik heb haar nu 6 weken laten besterven en serveer haar wild.

(0)^
• Reageer