Shutterstock / Nadino

Te dure medicijnen verbeteren levenskwaliteit ceo’s farmaceuten

Te dure medicijnen verbeteren de levenskwaliteit voor CEO’s van farmaceutische bedrijven aanzienlijk. Ook neemt hun gemiddelde levensverwachting toe. Dat blijkt uit onderzoek dat deze week in medisch tijdschrift The Lancet is gepubliceerd.

“Opmerkelijk genoeg maakt het voor de levenskwaliteit van de CEO niet uit welk medicijn nu precies veel te duur is”, legt hoofdonderzoeker Melanie Stephens uit. “De enige factoren van belang zijn de vraag of het geneesmiddel veel duurder is dan noodzakelijk en of door de hoge prijs levens van gewone mensen geruïneerd worden. Als het antwoorden op beide vragen ‘ja’ is, dan stijgt het levensgeluk.”

Hoe het verband tussen de medicijnen en levens van CEO’s exact in elkaar zit willen onderzoekers in een vervolgstudie aankaarten, maar er zijn al wel aanwijzingen voor hoe de vork in de steel zit. “We hebben geconstateerd dat veel CEO’s extra dopamine aanmaken als ze met hun helikopter opstijgen vanaf hun jacht om vervolgens te over de huurhuisjes van mensen te vliegen die ze naaien. Ze komen helemaal tot rust. Wij adviseren CEO’s daarom ook altijd om af en toe even het werk neer te leggen en een rondje te maken over wijken waar mensen wonen met zeldzame aandoeningen waar geen generieke geneesmiddelen voor beschikbaar zijn.”

De onderzoekers waarschuwen daarom ook voor plotselinge prijsverlagingen van medicijnen. “Het baart ons grote zorgen dat medicijnen nu ineens 80 procent goedkoper zijn geworden. Als een bedrijf aan een spuit voor darmziektes eerst 600 euro verdiende en nu nog maar 100, kan dat bijvoorbeeld grote gevolgen hebben voor de nachtrust. Zo’n CEO kan dan wakker liggen van wat hij aan aandeelhouders moet vertellen.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie zegt dat ze dat al niet allang doen?Ontwikkelingskosten zijn laag: de meeste medicijnen worden ontwikkeld in universiteitslaboratoria, maar farmaceuten leveren alleen de stemmige doosjes en de totaal onleesbare bijsluiters. Het worden gepatenteerde geneesmiddelen genoemd; maar ze genezen niets definitief. Ze maken je alleen voor de rest van je leven medicijn-afhankelijk. Onze overheid werkt daar graag aan mee, vanwege de hogere afdracht BTW. Van je hip-hip-hip-hooray

gravatar

Terwijl de idioten klagen over het calvinisme is de betweterigheid ervan vele malen verergerd onder diezelfde critici. Ze vinden dat van zichzelf geniaal.

gravatar

Deze synopsis verdient nadere uitleg: in deze vorm is zij multi-interpretabel. Definieer “idioten” en “dezelfde critici” s.v.p. En: “Ze” is gelijk aan ïdioten”.

gravatar

Melanie, wil je eerst het vervolgonderzoek uitvoeren, voordat je de aanwijzingen vermeldt? Nu bestaat er een kans dat de CEO’s rondvliegen over Afrika om hun dopamineshot te halen.

En deze regio is bekend om zijn zeldzame, levensgevaarlijke ziekten. Wanneer zij deze oplopen en vervolgens zich thuis laten behandelen, komen die linkse paupers weer in opstand en bezorgen hen onnodige stress!

Reageer
gravatar

Gezien de stuitende armoede onder gewone Afrikanen is het logisch dat er voor maffiose CEO’s van Europese en Amerikaanse farmaceutische fabrieken geen gigantische winsten vallen te behalen in dat werelddeel. Alleen als er weer eens een virusje ontsnapt uit hun laboratorium, zoals laatst met Ebola (en er dus Europese slachtoffers dreigen te vallen) dan kunnen er weer kosmische winsten worden gemaakt. Dán zijn de heren weer in hun hum. Afgekeurde partijen kunnen dan weer via nationale tv-acties (postbus 555) naar midden Afrika worden getransporteerd. Voor farmacie CEO’s een win/win-situatie. Zo doe je dat!

gravatar

U heeft gelijk, de enorme moeite die ze doen. Pas zag ik weer een paar van die achterlijke ka’s (tieners) die nergens goed voor zijn die ‘iets met de zorg willen’.

gravatar

De Grote Hoer. In ieder geval wordt dit land behoorlijk uitgeroeid via de paar etters die altijd in mijn omgeving moeten wonen via de logica van de Hol-lander.
Laat de pus er maar uitkomen op je computerscherm.

gravatar

Het komt uit competitie en bevordert het weer, omdat de Hollander zich gesterkt voelt in de wetenschap waar hij een rol in mag spelen. Zo rationeel is hij. De wetenschap van de leek is zijn ziekte.

gravatar

Ze zijn zo geniaal dat als de ene ziekte opgelost lijkt er een nog veel ergere voor in de plaats komt. Dat is het rendement van de wetenschap waar ze hun nog rottere geld instoppen. Daarom kunnen de domme mensen zo makkelijk uitgebuit worden. Omdat je niet zonder kan.