JAZ STUDIO / Shutterstock

JAZ STUDIO / Shutterstock

We rangschikten pijnstillers op hoe goed ze zijn

Het is vrijdagochtend en we hebben veel pijn, dus we zetten pijnstillers die we toevallig de laatste tijd hebben genomen op volgorde van hoe goed ze zijn.

Tramadol

Leve de lol met Tramadol! Geintje. Tramadol werkt als een speer, maar we hadden het gevoel dat we naar de dood begon te ruiken en er zat in het algemeen iets verdorvens en gaars aan de Tramadol. Schijnt ook verslavend te zijn. We hebben erg te doen met mensen die alsmaar door Tramadol moeten gebruiken. Het beste aan Tramadol is als je er weer mee kan stoppen.

Ibuprofen

De roze vriend. als je mazzel hebt, zit er een lekker suikerlaagje omheen, als je pech hebt zijn ze suikervrij, maar wat altijd het geval is is dat de ibuprofen lekker ontstekingsremmend werkt. Jammer dat je maagwand aan gort gaat en je er zulke nare stront van krijgt als je het te lang gebruikt – dit drukt de score enigszins.

Paracetamol

De klassieker. Geen poespas, no-nonsense, overal verkrijgbaar. Of je nu in de Etos of een supermarkt in het buitenland bent: paracetamol is overal te vinden. Een paracetamolletje is wit en heeft een licht bittere smaak, waardoor hij goed te mengen is met een zoet zomerdrankje. Mengen met bijvoorbeeld bier is niet aan te raden: bitter plus bitter smaakt niet goed.

Diclofenac

Diclofenac is plak aan de kak. Topper van een pijnstiller, maar mijn hemel, wat het met de ontlasting doet. Niet te harden. Wel verdwijnt de pijn op zo’n manier alsof het lijkt alsof ’ie er nooit was. Dat is goed!

Aleve Select (naproxenatrium)

Dokters plaatsen naproxenatrium een stapje hoger op de ladder van de ontstekkingsremmende middelen dan bijvoorbeeld ibuprofen, maar wat weten dokters nou eigenlijk echt? Het enige wat telt is je onderbuik en je gevoel en ons gevoel vertelt ons dat blauwe pillen Aleve Select inderdaad iets zwaarder werken dan ibuprofen, dus wat dat betreft geloven we die dokters dan weer wel.

Advil Reliva Liquid-Caps 200 mg

Deze Liquid-Caps zijn glad en zacht, waardoor ze makkelijk naar binnen glijden. De Advil Reliva Liquid-Caps 200 mg hebben een wat kruidige nasmaak en werken goed tegen koorts en pijn. Er zijn vormen van pijn waar het minder goed tegen werkt – zoals hartzeer of die pijn die je je voelt als je je kameraden ergens achter moet laten – maar op zich zeggen ze daar niks over in de bijsluiter. Tegen reumatische pijn werkt het wel goed, trouwens. Het enige nadeel aan deze pillen is dat ze zo’n fucking scam zijn: vele malen duurder dan reguliere roze ibuprofen en nagenoeg dezelfde effectiviteit. Dit alleen nemen als je stijl belangrijker vindt dan functie, bijvoorbeeld als je rapper of influencer bent of gewoon iemand die liever swaggy gel-capsules neemt dan saaie pillen.

Oxycontin

Geweldig product, we weten niet precies wat er in zit, maar we kunnen eindelijk weer slapen. Het enige nadeel is dat de dokter zei dat we er nu echt niet meer van mochten hebben, maar de dokter zit nu op een stoel vastgebonden en laten we het zo stellen: de dokter komt niet eerder vrij dan het moment dat wij weer een recept voor Oxycontin in onze handjes hebben! We hebben kippenvel en voelen afwisselend ons gezicht niet meer en paradoxaal genoeg lijkt het daarna weer in brand te staan!

De dood

Hele goedkope, effectieve pijnstiller. Erg drastisch, maar honderd procent effectief, als we in ieder geval kunnen afgaan op de hoeveelheid pijnklachten die de doden nog uiten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lieve zuster,
Tramadol , morfine, fentanyl zou ik om dezelfde reden als u noemt voor oxycodon, ook sterk afraden.

Naast verslaving zijn er ook de bijwerkingen zoals:
duizeligheid
misselijkheid
braken
hoofdpijn
droge mond
verstopping van de darmen
zweten
grote vermoeidheid
slaperigheid en sufheid

Reageer
gravatar

Oxycontin zou ik beslist niet aanbevelen.
Het bevat een krachtige opioïde pijnstiller en is tweemaal krachtiger dan morfine en daardoor zeer verslavend.
Vanaf het begin van de inname tot na het stoppen is deelname aan het verkeer veertien dagen verboden.

Reageer