YouTube / RTL Late Night

Bedreigers: ‘Akkabi moet rol van stereotiepe Marokkaanse klootzak spelen’

Achmed Akkabi moet de rest van zijn leven het stereotype van een agressieve Marokkaanse klootzak acteren. Dat vinden de mensen in de Facebookgroep ‘Marokkanen Bijeen’, die de acteur eerder bedreigden vanwege een homorol.

“Waarom speelt hij sympathieke en succesvol geïntegreerde Marokkanen?” vraagt iemand zich af. “Willen we dat mensen dat beeld van ons krijgen? Als hij zo goed kan acteren, moet hij maar doen alsof hij net zo’n hufter is als wij.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kent u de hadith: ” Geef mij een jonge knaap mee, liefst pre-puberaal voor de eenzame nachten, zei mohammed”. En de hadith:” mohammed liet de jongen op zijn tong zuigen tot hij rustig werd” . Ik bedoel maar, over homofilie gesproken…

Reageer
gravatar

Analoog aan het Duitse spreekwoord “Vater werden ist nicht schwer; Vater sein dagegen sehr”: Klokkenluider worden is één ding, maar het blijven is een ander verhaal. Kijk wat er geworden is van de Klokkenluider van de Notre Dame in Parijs: Henri de Lagardère. Ooit een gevierde bultenaar, een glorieuze gebochelde, geëerd in vele films en liederen. Nu onzichtbaar, verborgen in de rook die in Parijs protesterende gele hesjes omgeeft, verjaagd door hardslaande oproerpolitie. En wat betreft Achmed Akkabi, zijn lot ligt in handen van de Marokkaanse gemeenschap in De Lage Landen. Die uitsluitend haar eigen logica, haar eigen strafrecht en haar eigen Marokkaanse culturele rites toepast. Onze regering heeft daar uiteraard geen enkele zeggenschap over. Evenmin als bij de Mocromaffia. C’est la vie.