NOS

NOS

Marokkaanse relschoppers plaatsen zich voor troostrellen op zaterdag

De uitschakeling van Marokko door Frankrijk was een grote teleurstelling voor Marokkaanse relschoppers die het hele toernooi al hun ziel en zaligheid geven. Toch is er ook enig optimisme bij de hoofdzakelijk jongemannen die ook gisteren weer menig stad aan gort hebben geslagen. De relschoppers hebben zich immers geplaatst voor de troostrellen die aankomende zaterdagavond zullen plaatsvinden.

“We mogen trots zijn op wat we allemaal hebben laten zien dit toernooi”, zegt een jongen met een fakkel en een baksteen in zijn handen. “We staan nu echt op de kaart. Zaterdag mogen we nog een keer laten zien uit welk hout we gesneden zijn. We zullen nog een keer alles geven en ik hoop dat we wat troostende bakstenen kunnen vinden om naar de politie te gooien. Je wint er uiteindelijk niks mee, maar zo kunnen we toch met opgeheven hoofd een gesloopt plein verlaten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een prachtig stukje culturele verrijking. Het is dat ik het druk heb met geld uitdelen aan de bazaten van de tot slaaf gemaakten, anders had ik dit feest graag van nabij meegemaakt. Ben jij er wel bij mohammed?

Reageer