Studio Speld / NOS

Gele hesjes slopen I Amsterdam-letters

Grote paniek in Amsterdam. De gele-hesjes-protestbeweging is gesignaleerd in de stad en heeft vanmorgen de letters I Amsterdam gesloopt. De situatie dreigt nu echt uit de hand te lopen.

Voor de ME ter plaatse was met waterkanonnen om de gele hesjes uit elkaar te drijven, waren de letters al verdwenen. Er wordt gevreesd dat de gele hesjes op meerdere plekken in de stad vernielingen aan gaan richten.

Ook zijn er zorgen over de professionaliteit van de organisatie. Femke Halsema: “In Frankrijk is het allemaal vrij amateuristisch, maar hier rukken ze meteen uit met takelwagens en professionele apparatuur.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

jammer weer die fake news, Deze letters zijn op verzoek van de gemeente verwijderd, omdat ze te veel bezoekers trokken naar een toch al ruimtelijk beperkt gebied. Nu reizen de letters rond door de stad en haar omgeving, waarmee minder bekende buurten, evenementen en attracties onder de aandacht kunnen worden gebracht.
Waar kan ik de letters vinden?
● Op Schiphol. Schiet na de landing meteen een selfie met de letters om aan te geven dat je weer thuis bent!
● Bij de Sloterplas in West, maar omdat deze set is ontworpen als een free-running en parkour track liggen sommige letters plat en zijn er delen uit elkaar getrokken, wat het lastig maakt om het perfecte Instagram kiekje te schieten.
● De set die de stand rond reist zal bij verschillende events, festivals en vieringen op gaan duiken. Je kunt ze tot 12 december spotten bij het Student Hotel in Amsterdam West, waarna ze verhuizen naar het Westerpark, ter hoogte van restaurant Pacific Parc.

Reageer
gravatar

Die brandstofprijzen lopen de spuigaten uit. Het werd hoog tijd dat het protest in Nederland gebundeld werd. Die protesten waar elke paar kilometer een wat treurig uitziende man in geel hesje bij een auto op de vluchtstrook staat, was niet zo effectief. Vooral omdat je steeds zag dat ze door de wegenwacht werden lastiggevallen. Gewoon niet meer doen. Samen sta je sterk!

Reageer
gravatar

Het loopt ook echt de spuigaten uit! Bel ik laatst de Wegenwacht, begint er ineens zo’n opstandeling aan mijn auto te rommelen! Volgens de dokter vielen zijn verwondingen mee.

Reageer
gravatar

Hahaha 😂
Was al heel lang bekend dat dit weggehaald zou worden door de gemeente zelf 😁
Omdat zoals zij zeggen “I Amsterdam staat voor individualisme” 😒

Reageer
gravatar

De linkse gangstermaffiakartels verschuilen zich achter democratische principes. Ondertussen wordt de Joods-Christelijke beschaving achter onze rug om gesloopt.

Reageer
gravatar

De variatie op Amerikaanse frasen zoals ‘I love NY’ enz. wordt hier altijd nog extremer doorgevoerd. Roomser dan de paus wordt dat genoemd. Maar toch is de Hollander hierin wel eerlijk, dat hij geen liefde kent.