Dejan Dundjerski / Shutterstock.com

Nina (13) zet iedere maand haar zakgeld opzij om straks sigaretten te kunnen kopen

In 2023 zal een pakje sigaretten een tientje kosten, en daar wil de dertienjarige Nina alvast op voorbereid zijn. “Ik ben dan achttien, en ik denk niet dat ik het me tegen die tijd kan veroorloven om te roken als ik ook op kamers wil enzo.”

Omdat Nina nu nog geen studieschuld heeft, gaat ze alvast een buffertje opbouwen voor als ze straks rookt. “Op school zeg ik het ook steeds tegen vriendinnen: straks zit je met lege handen, dus begin nu gewoon alvast met geld opzij zetten. Ook al is het maar een tientje iedere maand, dan heb je tegen die tijd in ieder geval een pakje peuken als je lam in de Cooldown hangt.”

De ouders van Nina zijn hartstikke trots op hun dochter. “Prachtig om te zien hoe onze Nien al zo met haar toekomst bezig is.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nina is goed bezig! Je kunt niet vroeg genoeg beginnen met sparen voor sigaretten, want hoe eerder je rookt hoe beter. Ik hoop dat we Nina snel kunnen verwelkomen bij ons prachtige bedrijf Rookruimtes BV!

Reageer
gravatar

Als je een keer door hebt op wat voor min vlak politici zoeken naar punten om beleid te maken, hou je daar gegarandeerd een fobie aan over. En dan mag je nog blij zijn, de meeste mensen willen de truc niet zien omdat ze denken dat ze anders niet meer uniek zijn. En ze zijn zo bang hun uniciteit te verliezen omdat ze denken dat het hun enige vrijheid, en gezondheid, is in een rationele maatschappij, daar komt die privatisering en liberalisering vandaan. Terwijl het puur bijgeloof is.

gravatar

De Nederlander gebruikt altijd in zijn meest criminele projecten zijn ‘onschuldige kindertjes’ als dekmantel. Al zijn goede doelen liggen op vlak.
Het komt meest voort uit de meer ‘serieuze’ gesprekken van hedendaagse moeders op sinterklaasavond.

gravatar

De betrokkenheid van deze mensen bij ons welzijn ligt op het vlak van een Monica Lewinsky die opgeeft over haar affaire met Bill Clinton tegenover haar hartsvriendin Linda Tripp die wederom alles stiekem opneemt tot morele opvoeding van de mensheid.

gravatar

Het is in de eerste plaats een openheid, tussen deze vrouwen, die het beleid van het Pentagon kenmerkt waar hun beleid zich ontspon.

gravatar

Ik heb zojuist een goed telefoongesprek beëindigd met mijn goede vriend André Calantzopoulos. HIj zegt dat afschaffing van de tabaksaccijns de enige voorwaarde is voor een verhuizing van het hoofdkantoor naar Nederland.

Daarnaast is het ook belachelijk dat de overheid zo betuttelend optreedt tegen verstandige mensen, die gebruik maken van hun individuele vrijheid.

NIna en andere verstandige Nederlanders, ik hoor jullie wensen. En ik hoor ook de wensen van werkgevers en (potentiële) werknemers. Dus de volgende belastingverlaging sluipt de gesprekken van de kabinetsformatie in 2021 binnen!

Reageer