Der Postillion

Enkelsjaaltjes populair onder jongeren om niet te bevriezen

Blote enkels zijn vooral onder jongeren nog steeds heel populair. Nu het kwik steeds verder daalt, dragen de meesten deze winter enkelsjaaltjes om niet te bevriezen.

“Echt alleen opa’s en oma’s dragen nog lange broeken”, legt Dennis Kluitman (18) uit. “Maar aangezien ik vorige winter twee keer bevriezingsverschijnselen heb gehad en de dokter me gewaarschuwd heeft dat ik mijn enkels kan verliezen, doe ik er voor de zekerheid toch maar een sjaaltje om.”

Handig aan de gebreide enkelsjaaltjes is bovendien dat je ze makkelijk af kunt doen als het je te heet boven de voeten wordt. Dennis waarschuwt wel voor een veelgemaakte beginnersfout, terwijl hij naar het litteken op zijn voorhoofd wijst: “Nooit maar één sjaaltje voor beide benen gebruiken!”

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillion

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het mag vreemd zijn dat Groot-Brittannië kleine plekjes wil houden als Gibraltar, maar ze doen er niet goed aan het land hiermee te chanteren.
De EU kan ook nog makkelijk uit elkaar vallen. Ik ben geen voorstander van Brexit, maar wel begreep ik dat ze de EU wilden federaliseren naar het model van België.

gravatar

Ik heb maar één woord voor dit artikel: Geniaal.
Zelf gebruik ik tegenovergestelde sokken; namelijk het deel wat in de schoen zit heb ik erafgeknipt, ik heb sokken voornamelijk nodig om het deel boven de schoen warm te houden. Begrijp al jaren niets van de trend om juist dat deel van de voet wat geen warmte nodig heeft, te bedekken. Redactie bedankt voor deze bevestiging en erkenning !

Reageer
gravatar

Cor, je hebt gelijk, want ouderen dragen kousen of sokken. Vooral bij flinke vorst aan de grond is geitenwol daarvoor het aangewezen materiaal.

Ouderen dragen in de winter geen sjaaltjes, maar een flinke das en wel om hun hals, waar dat hoort.

Overigens zijn die goedkope leerloze schoenen op de foto niet geschikt voor zelfs ook maar een beetje winter.

gravatar

Nee, geen flinke das maar veel slimmer: een (dun) kraagje/col/buff.

Voordelen:
– Zit rondom nauw op z’n plaats, geen onhandige knopen waar de kou omheen gaat, en de jas niet meer dicht kan.
– Blijft op z’n plaats zitten, kruipt niet of nauwelijks uit de jas, zoals bijvoorbeeld een stompzinnige dikke sjaal met een monsterlijke knoop.
– Kleiner, lichter, makkelijker in een jaszak te stoppen.

Volgende keer: de enorme rij voordelen van een goede capuchon boven een achterlijke paraplu.