Shuttertstock / Maddas

Shuttertstock / Maddas

Dit is wat de grootte van je voeten over je schoenmaat zegt

De grootte van jouw voeten is al lange tijd een belangrijke en bepalende indicator van jouw schoenmaat. Om duidelijkheid te schetsen omtrent dit fenomeen zetten wij in dit artikel uiteen wat de omvang van jouw voeten precies zegt over jouw schoenmaat.

Meet allereerst de afstand vanaf de grote teen tot de hiel. Dit kun je doen door je voet op een vel papier te plaatsen en de twee uiteinden te markeren met een pen, stift, potlood of ander schrijfgerei. Meet vervolgens de afstand tussen de twee markeringen. Hieronder vind je bij welke lengte (in cm) jouw schoenmaat hoort:

23.1 = 36
23.3 = 36.5
23.5 = 37
24 = 37.5
24.3 = 38
24.8 = 38.5 – 39
25.1 = 39 -39.5
25.4 = 40
26.3 = 41 – 41.5
26.7 = 42
27.1 = 42.5
27.6 = 43
28 = 43.5
28.4 = 44

We begrijpen dat het verwarrend kan zijn als de lengte van je voet bijvoorbeeld 24.6 of 27.3 blijkt te zijn. Wees gerust. Wat je het beste kan doen in deze situatie is kijken welke maat beter past door beide schoenmaten te passen. De maat die het beste om jouw voet past is jouw schoenmaat.

Let op dat schoenmaten kunnen fluctueren per merk en schoensoort. Om niet voor verrassingen komen te staan kun je daarom het beste een schoen passen in een schoenwinkel. Ook gelden er in andere landen andere regels wat betreft de verhouding tussen de grootte van je voet en jouw schoenmaat. Check dit daarom altijd eerst voordat je, je in een ander land begeeft.

Een cruciaal, en vaak vergeten, factor van de grootte van jouw voet is de breedte. Het zou voor dit artikel te ver gaan om ook de breedte van de voet te bespreken in relatie tot wat de grootte van je voet zegt over je schoenmaat, dus dat houd je van ons te goed.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Beste Loe Hijstek,

Wij lazen uw artikel met de nodige belangstelling. Vooral het overzicht van de schoenmaten is een goed idee. Wij beraden ons om het over te nemen. Wat gaat ons het afkopen van het auteursrecht kosten?

Maar de oproep om naar een schoenzaak te gaan om schoenen te passen bevalt ons totaal niet. Onze (potentiële) klanten worden daar verleid om de gepaste schoenen gelijk maar te kopen.
Wij verzoeken u dringend de betreffende tekst te verwijderen (cancellen – red.).

Wij horen graag spoedig uw beslissing over onze beide voorstellen.

Hoogachtend,
Bol Kom
Directeur

Reageer