Ministerie van Buitenlandse Zaken / Flickr

Ambtenaren onthullen per ongeluk dat Stef Blok nog steeds minister is

Stef Blok wacht een lastig debat in de Tweede Kamer. Na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur kwam per ongeluk naar buiten dat hij nog altijd minister is, en dat had staatsgeheim moeten blijven.

“Het is van landsbelang dat niet naar buiten komt dat een onbekwame bestuurder ondanks eerdere tekenen van onbekwaamheid blijkbaar mocht blijven zitten”, stelt minister Blok. “Een dergelijke onthulling brengt het ambt schade toe. Het roept vragen op, als: Waarom werd die man in de eerste plaats ook alweer aangesteld? Of: Die had toch al weg moeten zijn nadat hij Suriname een failed state noemde zonder te weten wat dat betekende? Of: Sigrid Kaag was toch altijd al een aantoonbaar betere kandidaat?”

In de Kamer wordt verontwaardigd gereageerd. “Het getuigt van grote onbekwaamheid dat zo’n pijnlijk detail naar buiten komt”, stelt Lilian Marijnissen (SP). Lodewijk Asscher (PvdA): “Dit soort misstappen brengt de Nederlandse politiek ook internationaal gezien imagoschade toe. De minister van Buitenlandse zaken wordt met dergelijk amateurisme in verlegenheid gebracht op staatsbezoeken.”

Het bericht met de staatsgeheimen is inmiddels verwijderd. Later vandaag moet Blok zijn ministerschap verdedigen voor de Kamer.

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Veelt steet? Snap ik niet.

Maar nu we het toch erover hebben. Suriname is een mislukte staat met een 15-voudige moordenaar aan het bewind. En de meerderheid van die staat is medeplichtig, aangezien ze hem gekozen hebben uit opportunisme en domheid.

Reageer
gravatar

Ik hoorde dat Stef Blok gezien wordt als de mogelijke redder van Groot-Brittannië.
Dat hij de handelsrelaties met Nederland wil vergemakkelijken in plaats van bemoeilijken zoals Frankrijk en Spanje.

Reageer
gravatar

Je bedoelt Stef Blok laten emigreren naar de UK om daar politiek te bedrijven?
Prima plan, dan gaat het bestuur van beide landen er op vooruit.