silverkblackstock / Shutterstock.com

Man verslaafd aan Schermtijd checken op zijn telefoon

Om smartphoneverslaving tegen te gaan, hebben veel iPhones nu de nieuwe functie Schermtijd. Sinds Sander van Mierlo (31) de laatste software-update heeft geïnstalleerd, kan hij niet stoppen met kijken naar Schermtijd.

Sander vertelt dat hij elke vijf minuten even zijn telefoongebruik bekijkt. “Die gekleurde staafdiagrammen, ik kan mijn ogen er niet vanaf houden. Soms heb ik zelfs dat ik net naar Schermtijd heb gekeken, het afsluit en het een paar seconden later weer open. Tja, je wil niks missen.”

De toepassing laat behalve de tijd die je op je telefoon besteedt ook zien welke apps je het meest gebruikt. Inmiddels staat Schermtijd bij Sander bovenaan. “Ik vergooide eerst enorm veel tijd aan 9292 en Nu.nl, zo zonde. Wat heb je daar nou eigenlijk aan?” Sander kijkt op zijn Schermtijd-rapport naar zijn score van deze ochtend. “Nu kijk ik 3 uur en 34 minuten naar waar ik naar kijk. Mooi, zo’n lekker stukje zelfkennis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

ik wil kijken of het me lukt op 1 dag 25 uur schermtijd te krijgen. Dat ga ik halen mits hij zo lang opgeladen blijft en de zomer/wintertijd niet wordt afgeschaft

Reageer
gravatar

Benny© Altijd-Doof© november 18th, 2018
Dit gaat allemaal over bewustzijn.
Als dat er niet was zou geen enkel levend wezen bestaan.

Verder terugkijkend en vanuit de oerknal ontstaan is alles met elkaar verbonden daardoor.
De kwamtumcomputer is daar ook op gebaseerd alleen snappen we nog niet hoe we verder en terug kunnen kijken.

Benny

Reageer