Flickr.com / Paula Satijn

Sinterklaasintocht wordt 18+

Sinterklaas geen kinderfeest meer

De Sinterklaasintocht in Zaandam wordt alleen toegankelijk voor mensen boven de 18. Dat heeft de gemeente Zaanstad besloten. De gemeenteraad is van mening dat het feest zo beter aansluit bij de doelgroep.

“We moeten af van het misverstand dat Sinterklaas een kinderfeest is. Dat is al jaren niet meer zo”, legt burgemeester van Zaanstad Jan Hamming uit. “We gaan het daarom helemaal anders doen, het feest aanpassen aan de wensen van de moderne tijd. Nog geen 18? Dan geen druppel pepernoten.”

De organisatie van het feest komt in handen van PartyZaan Drive-in Show & Events. De directeur Marlies Havermout licht alvast een tipje van de sluier. “Sinterklaas komt aan op een partyboot vanuit Salou, vergezeld door een bont gezelschap aan pieten. We introduceren ook een paar leuke nieuwe types, zoals de proseccopiet, dealerpiet en de dikkejopenpiet. En oja: Sinterklaas wordt eindelijk een keer gespeeld door een vrouw: Bobbi Eden.”

Naar het voorbeeld van de intocht gaan ook andere organisaties hun programma aanpassen. Zo wordt het Sinterklaasjournaal voortaan om half elf ‘s avonds uitgezonden en Dieuwertje Blok gaat in de uitzending sjek roken en veelvuldig schelden met fuck. Ook krijgt ze een sidekick: René van der Gijp, die commentaar gaat leveren op de dikke jopen van dikkejopenpiet.”

Volgens Hamming zijn zelfs vechtpartijen tussen volwassenen met het Sinterklaasfeest-nieuwe-stijl niet langer taboe. “Maar daar is eigenlijk geen reden meer voor. Het is immers geen kinderfeest meer.”

 

Word nu Vage Kennis van de Speld en krijg gratis het nieuwe jaaroverzicht 2018: Een Jaar’!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bah wat een racisme weer. Hier zal wel een vadsige blank met een baard in een rood pak worden neergezet als dikkejopenpiet. Ideetje uit de Rampstad zeker.

gravatar

Helemaal mee eens, Na al die deining rond pikzwarte, veeg- , regenboog- en stroopwafelpieten moet er nu een brede maatschappelijke discussie komen over de toelaatbaarheid van de Roioms-Katholieke priester die zich Sinterklaas noemt. Hij is exponent van langdurig en intens kindermisbruik in De Kerk en is -als zodanig- niet meer houdbaar als Kindervriend annex pedofiel.

gravatar

Juist. Op deze manier doet ‘ie het wel.

Beste reactanten, zo ziet u maar. Doe er uw voordeel mee. Op deze manier zijn de sencurerende vochtvreters van De Speld gemakkelijk in slaap te sussen.

Heb nog een fijne avond verder.

Met een groet, G. Rookworst.

gravatar

Wij van 50PLUS vinden dat het dan maar meteen goed moet: laat het een feest voor alleen 50-plussers worden. Binnen die doelgroep vinden zoals u wellicht weet, vrijwel nooit strubbelingen plaats.

Reageer
gravatar

Dan is het maar te hopen dat er geen ruzie bestaat over een paar centimeter, want dan is gelijk de Rijdende Rechter nodig.