siam.pukkato / Shutterstock.com

Handen wassen na plassen alleen hygiënisch als anderen kijken

Je handen wassen na het plassen is alleen hygiënisch als er anderen kijken. Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit Maastricht. Volgens de onderzoekers heb je er helemaal niks aan om je handen te wassen wanneer je alleen thuis bent.

Hoofdonderzoeker Samuel Parenberg: “Door te laten zien dat je je handen wast, voorkom je de verspreiding van bacteriën. Maar zonder een priemende blik in je rug van een vriend of vriendin die checkt of je wel je handen wast, hoef je je nergens druk om te maken. Dan maken bacteriën geen schijn van kans.”

De onderzoeksresultaten zijn goed nieuws voor 90 procent van de jongens. Michiel de Rooy uit Etten Leur: “Diep vanbinnen voelde ik al aan dat je alleen je handen moet wassen wanneer je vriendin op bezoek is, maar het is goed om dit vermoeden nu bevestigd te zien door een gerenommeerd onderzoek.”

De onderzoekers willen in een nieuwe setting testen of dit principe ook opgaat in andere situaties, zoals het aflikken van je mes voordat je opnieuw boter pakt, het terugsmeren van chocopasta en het poepen in de serre.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nederland is groot!
Onderzoek van Veilig Plassen Nederland stelt dat het gender neutrale toilet ook daarom zo uniek is: verplicht zittend plassen voor iedere man. Hij hoeft immers niet aan zijn genitaliën te komen.
Ethiek is vervangen door hygiëne in een moderne maatschappij die beheerst wordt door wetenschap, waar geloof niet langer telt.

Reageer
gravatar

Dat is het nou juist, die kans krijg je niet (echt). Deze personen leggen een kwaadaardigheid en leugenachtigheid aan de dag waar je u tegen zegt. Zij corrumperen letterlijk alles wat in hun buurt komt.

Het meeste wat er in onze democratie en rechtsstaat gebeurt berust op ongeschreven regels. Jij en ik houden ons er wel aan maar die figuren niet.

Dan bedenk ik mij dat die extreme politieke polen elkaar nodig hebben. Maw, jouw partij ontleent een groot deel van het bestaan aan de PVV en FvD. Jullie kunnen elkaar goed gebruiken. Welke andere reden zou je kunnen hebben om bv geen wetsvoorstellen in te dienen om wetgeving omtrent partijdemocratie als in Duitsland in te voeren?

Zoals gezegd steunt de zaak op veelal ongeschreven regels. Zie het als een soort #metoo, je moet ook je machtspositie meenemen in je gedragingen en uitingen. Bv dat je als kamerlid niet het hele parlement beledigt, of alle onafhankelijke rechters. Of bv dat je je machtspositie niet mag misbruiken om de hele bevolking ongevraagd en gedwongen als orgaandonor mag registreren.

Dat laatste was niet eens nodig want iedereen wil wel doneren maar vulde alleen de papieren niet in. Dat had heel simpel opgelost kunnen worden door dat te verplichten bij de aanvraag van een rijbewijs, paspoort, id-kaart (huursubsidie, kinderbijslag, zorgtoeslag, hra etc). Volgens mij zijn de grondslagen van onze democratie en rechtsstaat verder verzwakt.

Reageer
gravatar

Jesse,

Ten eerste is dit een satirische website en moet je niet alles letterlijk nemen. Sowieso moet je niet geloven wat er overal op willekeurige sites gezegd wordt. Ten tweede haal je vorm en inhoud door elkaar. Grof taalgebruik is niet persé rechts. Ten derde vind ik dat je heel erg gevaarlijk bezig bent.

gravatar

Ten eerste lijken alle peilingen en verkiezingsuitslagen sterk op dit van Duitsland begin jaren dertig. Als de middenpartijen niet over extreem-links kunnen regeren, aangezien we in een democratie leven, zullen ze dat dus over extreem-rechts moeten doen.

De SP wilde de laatste formatie niet eens onderhandelen en jij liep bij het begin van de onderhandelingen weg. Maw, jij brengt in mijn ogen extreem-rechts veel te dicht in de buurt van de macht.

gravatar

Ach, dat valt allemaal wel mee. Donner zegt sowieso dat je dit soort partijen zo snel mogelijk moet committeren. Dat komt allemaal wel goed.

gravatar

Die PVV en dat FvD zijn letterlijk niet democratisch. Ook kokketeren ze continu met buitenlandse tirannen.

Over die PVV, deze eenmanspartij, die een man terroriseert al jaren de kamer. Hij demoniseert complete delen van de bevolking. Hij roept op tot een etnische zuivering en kondigt die aan. Hij heeft ontelbare keren gedreigd met een opstand. Dit is een bedreiging met geweld tegen het bevoegd gezag, de democratisch volledig legitieme rechtsorde en jou, mij en 17 miljoen andere staatsburgers van dit land wiens rechten onvervreemdbaar zijn.

gravatar

Frenkie, je ziet het veel te somber in. En als er dan een kabinet komt met hen, wat maakt het uit? Dan win ik wel de volgende verkiezingen.

gravatar

Ben je weer met je zelf in de 2de persoon aan het praten Jesse?..
Mamma en Pappa houden nog steeds van je! Kom je naar huis? We missen je!

gravatar

Ik was altijd mijn handen na het urineren.
Hoe komt mijn kleding dan zo vies ?
Ik moet eerst mijn kleren fatsoeneren om bij de wastafel te komen.