Shutterstock / trekandshoot / microgen / Studio Speld

Shutterstock / trekandshoot / microgen / Studio Speld

Archeologen onderzoeken wanneer Quinten (22) voor het laatst z’n bed heeft verschoond

Nieuw archeologisch onderzoek moet uitwijzen wanneer de 22-jarige Quinten uit Leiden voor het laatst zijn bed heeft verschoond. “Er zijn resten gevonden van een sok uit 2017.”

“De oudste lagen dateren nog uit het begin van Quintens studententijd”, zegt archeoloog Carien van Gennip, terwijl ze uiterst voorzichtig met een kwastje het matras van Quinten afstoft. “We kunnen niet al het organisch materiaal dat we aantreffen bemonsteren, daarvoor is het simpelweg te veel. Maar de eerste samples leverden al een schat aan informatie op.”

“Als we alle aangekoekte lagen afgegraven hebben, hopen we uit de gele kringen op zijn matras nog een heleboel af te kunnen lezen. De resultaten van het onderzoek worden straks gepubliceerd in Nature”, zegt Van Gennip tevreden. “Een uiterst bijzondere vondst.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat is juist.
Momenteel is in het archeologische nieuws dat een superrijke stinkerd een compleet dinosaurusskelet heeft gekocht voor maar liefst vijf miljoen euro’s. Het gaat de enorme huiskamer van zijn zeewaardig jacht versieren.
Dat is geen flauwekul.

gravatar

Welnee Sonja! Het is gekocht door een VSM. Deze firma gaat alle beenderen van de dino vermalen om het als homeopathisch trituratiepoeder voor oraal gebruik in piepkleine eenheden voor veel geld te verkopen.

gravatar

Arno ken ik niet, maar ik ben wel benieuwd hoe die aangegeten HOY-worst uit het voorjaar van 2018 er nu uitziet. Quinten moest na het nuttigen van de helft van die worst overgeven en die kots is uitgebreid geanalyseerd. Wat er met die andere helft gebeurd is blijft zeker geheim. Verdacht.