Sinds wanneer heet een kerstzuiger een stofzuiger?

Politieke correctheid is doorgeslagen

Deze foto komt uit een folder van een winkel met huishoudelijke middelen. Op het eerste gezicht een doodgewone kerstzuiger. Daar kan niemand beledigd door worden, zou je zeggen. Maar kijk eens goed hoe het ding genoemd wordt: stofzuiger.

Zo ver is de politieke correctheid dus al doorgeslagen. We zijn zo bang geworden dat we moslims tegen het hoofd stoten dat we de joods-christelijke wortels benoemen van huishoudelijke apparaten die stof en klein vuil opruimen niet meer willen benoemen. Bovendien, de wens om in een stofvrij huishouden te wonen is al lang niet meer specifiek christelijk.

Eerder dit jaar was het ook al raak bij de bouwmarkten. Ineens verkocht doe-het-zelf-ketens ‘decoupeerzagen’. Alsof we ons moeten schamen voor het woord ‘paaszaag’.

Linkse mensen zeggen dat ze dit soort namen alleen maar gebruiken omdat ze inclusief willen zijn. Maar dan moeten ze ook consequent zijn. Dan moeten ze ramadandammen voortaan stuwdammen noemen en kwakoekwark vanillekwark.

Ik wens iedereen hele fijne feestdagen en een voorspoedig kerstjaar!

 

[vagekennis alt=1]


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb geklikt op de link van naaaktdames ensnap niet wat er nu gebeurdt met mij komputerr kan ik hulp krijge dankjewel groetjes Jan

Reageer
gravatar

Het blijkt nog erger. Dit idee is gejat van Duitsers. Op deze manier komt het resterende bedrag wat nog openstaat aan herstelbetalingen nooit meer deze kant op.

gravatar

Sorry M., dit is een inhoudsloze one-liner (one that sucks). Je lijkt Beethoven wel: die profeteerde ooit: “Alle Menschen werden Brüder”. Ook zo’n gratuite nieuwjaarswens.

gravatar

Ja, Men moet tegenwoordig wel op zijn/haar/het hoeden – of andere hoofddeksels – zijn om niet op iémands volslanke tenen te staan. Vooral rechts-conservatieven zijn een stel hypocriete debielen, wat dat betreft.

Reageer
gravatar

Er was eens een ‘Zwart Pietje’.
Maar Zwart Pietje was een beetje gek, want hij was helemaal niet echt zwart. En eigenlijk had ‘ie ook een heel stom pakje aan. Het was allemaal heel erg nep.
Hij was dan ook een verzinseltje van meneertje Jantje Schenkmannetje in 1850.

En meneertje Schenkmannetje was zelf ook een beetje stom. Want hij had een raar koloniaal clicheetje gebruikt voor Zwart Pietje. Hij was net een slaafje.
En Zwart Pietje was ook nog eens een soort kloontje, want er waren een heleboel Zwarte Pietjes. Net als de slaafjes vroeger.

En toen vonden een heleboel echte zwarte kindertjes Zwart Pietje helemaal niet leuk. En hun oudertjes ook niet, want die snapten hoe stom Zwart Pietje was.

Maar toen zeiden een heleboel stomme Nederlandertjes dat dat niet uitmaakte,’ want het was een KINDERFEEST’.
Niemand snapte waarom dat een argumentje zou zijn, maar de stomme Nederlandertjes bleven het maar zeggen.

Gelukkig snapte de ietsje slimmere Nederlandertjes dat het een keertje moest veranderen. En dat gebeurde ook, al duurde het een beetje lang.

gravatar

Corrie, gezien het feit dat Zwartepieten knechten zijn van de heilige Bisschop Sinterklaas, die eeuwen geleden al van Myra is verhuisd naar Madrid vanwege de islam, mag men verwachten dat ze geen Engels, maar Spaans spreken. Beter is daarom:

¡Me encanta! Sí, sí 👨🏿‍👨🏿‍

Connie

gravatar

Waarom heet de islamitische lynchpartij van Asia Bibi (en haar advocaat) tegenwoordig ‘het hoofd op hol jagen in een romantisch oosters sprookje’.

Misschien weten allochtonen, pardon ‘Nederlanders met een migratie-achtergrond’, het?

Reageer