Shutterstock / gpointstudio

Shutterstock / gpointstudio

Duurzaam: Anna (29) gaat gespreksonderwerpen van 1e kerstdag hergebruiken op 2e kerstdag

In het kader van duurzaamheid heeft Anna (29) uit Maassluis een rigoureus besluit genomen: ze gaat dit jaar al haar gespreksonderwerpen van eerste kerstdag opnieuw gebruiken op tweede kerstdag.

“Voor sommige mensen is het een no-go, maar ik vind het niet meer dan logisch. Op 25 december vier ik kerst met mijn eigen familie, dan zullen onderwerpen als mijn baan, prijsstijgingen, het nieuwe seizoen van Heel Holland Bakt, de columns van Sylvia Witteman, personeelstekorten, Vladimir Poetin, Virgil van Dijk en DWDD de revue passeren”, vertelt Anna. “Het is hartstikke zonde om al die gespreksonderwerpen dan na één keer al in de prullenbak te gooien en een dag later weer te gaan zitten zwoegen op iets nieuws.”

“Vind ik het leuk om al die onderwerpen nog een keer te gebruiken? Nee, absoluut niet. Maar toch vind ik allemaal dat we best een beetje duurzamer mogen zijn in deze tijd. Bovendien: corona, Hugo de Jonge en Willem Engel kan ik allemaal niet meer gebruiken, dus het is echt schrapen dit jaar.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De gelovigen van abrahamitische religies (jodendom, christendom en islam – red.) zijn volgens Gods heilige boeken verplicht op hun belangrijkste feestdag een schaap of een geit te offeren. Varkens en kalkoenen zijn volgens hoofdstuk Deuteronomium 14 strikt verboden.

Maar zogenaamde christenen eten het hele jaar rond zonder schaamte en berouw varkens- en kalkoenenvlees, zelfs tijdens hun belangrjkste feestdag (kerstmis – red.)! Ze komen niet door mijn hemelpoort. Geen van allen!

Reageer
gravatar

De Heilige Paulus als Poortwachter?
Laat ik als kind al in de Catechismus hebben gelezen dat de Heilige Petrus de Poortwachter van de Hemel is. Hij kan zijn dat hij inmiddels is afgelost door de Heilige Paulus, maar dan had de Heilige Vader dat wel wereldkundig gemaakt.