AnyVidStudio / Shutterstock

Verdomde politieke correctheid! Kerstbanden heten plotseling winterbanden

What's next?

Het is voor veel mensen al lange tijd een enorme ergernis: dat er op basis van overdreven politieke correctheid steeds maar weer ingegrepen wordt in de Nederlandse taal. Blijkbaar worden nu ook kerstbanden plotseling ‘winterbanden’ genoemd. Onze joods-christelijke wortels lijken steeds meer uit het leven van alledag te verdwijnen.

“Toen ik voor een bandenwissel in de garage was, staarde men mij glazig aan, terwijl ik om doodnormale kerstbanden vroeg”, vertelt Hans Regter (61) uit Dordrecht. “Het is treurig om te zien hoe al die gutmenschen en islamknuffelaars onze prachtige taal kapotmaken. What’s next? Gaan we de naam veranderen van de Olympische Kerstspelen?”

“Als je vroeger in de kerstmaanden naar kerstbanden vroeg, werd je in iedere garage gewoon begrepen”, herinnert Erna Dupuis (32) zich, die een soortgelijke ervaring had. “Is het jullie trouwens ook opgevallen dat op deze zogenaamde winterbanden nergens een kruis te zien is? In plaats daarvan staat er een neutrale ster op.”

Hoe ver de macht van de links-intellectuele taalpolitie inmiddels reikt, is te zien aan het feit dat het woord kerstbanden in de laatste Van Dale niet één keer voorkomt. Bij ‘winterbanden’ staat daarentegen de politiek correcte uitleg: zelfstandig naamwoord, mannelijk – aan de weersomstandigheden van de wintermaanden aangepaste autobanden met een groter profiel.”

Over kerst, Jezus of de joods-christelijke traditie van het avondland geen woord. Arm Nederland.

Dit artikel verscheen eerder op Der Postillon


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik speel in een orkestje dat vooral Christmas evergreens ten gehore brengt. Omdat wij ook niet gek zijn en uit lieverlede toch maar meedoen met deze multi-kulti genderneutrale pee-cee, gaan wij ons voortaan winterorkestje noemen, in plaats van kerstband. Om dat kracht bij te zetten zullen we ons extra gaan inspannen om van ‘Christmas ain’t coming no more’ een tophit te maken. Uit eigen werk.

Reageer
gravatar

Met de traditie ‘kerstballen gooien’ is het net zo gegaan. Ook die term gebruikt vrijwel niemand meer. Zo diep is het NRC-denken al in onze cultuur doorgedrongen. Ik denk dat ik maar eens voor de 59e keer ga aankondigen dat ik ga emigreren.

Reageer
gravatar

Gelukkig wordt paashaas voortaan eierenleggendehaas genoemd, pinksterbloem heet nu cardamine pratensis en kerstbrood en pinksteren de naam krentenbrood met namaakamandelspijs.

Dat heeft niets met Mohammed te maken, maar juist met met secularisering.

Reageer
gravatar

Hoi Cor,

Dat kan ik wel uitleggen. Wij als kwaliteitsbakkers bakken tegenwoordig het traditionele krentenbrood met namaakamandelspijs, dat in de goede oude tijd alleen in de week vóór kerstmis werd verkocht, tegenwoordig het hele jaar door. Met pinksteren noemen wij het echter pinksterbrood en als die jongen van Verstappen heeft gewonnen maxbrood.

gravatar

Benodigde ingrediënten voor 500 gram echte roomboteramandelspijs:

249,5 gram gedroogde witte bonen
263,5 gram geraffineerde bietsuiker
1 eetlepel citroensap
halve geklutst scharrelei
1 fijngemalen amandel
likje gezouten roomboter

Met een mixer flink fijnmalen.

Als het uiteindelijk meer dan 500 gram is, de rest in de groene afvalbak doen.

gravatar

Hans Regter, Erna Dupuis; Duits en Frans.
Politiek correct is pas: onze ‘joods-christelijke wortels’. De Duitsers hebben blijkbaar nog heel wat uit te leggen. Bij multicultureel vraag je je ook al af welke ‘culturen’ bedoel je dan?
Waar het om draait is de Autobahn, de auto.
BMW, Opel, Mercedes, Volkswagen, Audi, Renault, Peugeot…

Reageer
gravatar

Hier gaan we mee akkoord: de Maitreya weet waar het over gaat, hij is een modern man. Een man van de wereld.
U vergeet echter: Porsche.
De Autobahn is een van de weinige snelwegen waar geen snelheidslimiet geldt.

gravatar

“Is het jullie trouwens ook opgevallen dat op deze zogenaamde winterbanden nergens een kruis te zien is? In plaats daarvan staat er een neutrale ster op.” (Erna Dupuis.) Onmiskenbaar een van de vele wonderen van Maitreya. Het sterwonder dat maar 1 keer eerder in de geschiedenis voorkwam ten tijde van de geboorte van Jezus.
http://info.sharenl.org/?page_id=45#Ster

gravatar

De meest-toepasselijke en leukste midwintersage gaat over een zuigeling van een argeloze, arme, katholieke timmerman en een maagdelijke tienermoeder met hoofddoek, die rond het begin van de jaartelling in een weggegooide lege doos van een kerstpakket vol prikkend stro moest verblijven, terwijl buiten schaapherders bij nachte onder een sterrenhemel te ruste lagen na hun centen te hebben geteld. die ze hebben verdiend met het verhuren van hun ijskoude schaapstal met open voorkant, waarin wonderwel een ezel en een os (geen enkele schaap) het stro aan het verorberen zijn.