tommaso79 / Shutterstock.com

Het lukt deze kneus maar niet om een boek over zijn burn-out te schrijven

Dit is Bernd. De 31-jarige zzp’er is he-le-maal aan het einde van zijn latijn. Sinds negen maanden kampt hij met een burn-out. Een ernstige ook, want het lukt hem niet eens om een boek over zijn situatie te schrijven.

Foute boel, volgens Bernds huisarts. “Wat we bij de meeste patiënten zien, is dat ze na een maand of vijf toch wel langzaamaan beginnen met het delen van hun ervaringen. In de vorm van een podcast bijvoorbeeld, of een boek. Bij Bernd hebben we hier nog geen enkel voorteken van geconstateerd. Er is zelfs niet eens een vlog van hem verschenen, wat kan duiden op complicaties. Mogelijk hebben we te maken met een echte ouderwetse stumpert.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een burn-out is wel heftig, dit betekend namelijk dat je in de kou staat/zit. Want dan is je brandhout op. Nu willen ze ons ook nog van het gas af hebben. Terwijl iemand met een burn-out regelmatig denkt/zegt: De hele wereld kan van mij aan het gas.

Reageer
gravatar

Ha Cor, nog altijd in de touwen voor de heilige missie begrijp ik? Maar bedenk je eens dat je best van aardappels kunt houden én regelmatig pasta eten. Het één sluit het ander niet uit hè. Vergroot je wereld Cor, verruim je blik, je kunt het!

gravatar

Ik heb mijn autobiografie naar verscheidene uitgevers gestuurd. Helaas zonder succes. De enorme markt voor epigonen van Markies de Sade schijnt verzadigd te zijn.
Ik vrees daarom, dat overspannen lieden die van hun therapeuten hun kantoor- of huwelijksergernissen moeten opschrijven, geen enkele kans maken in de veel kleinere zedige markt..

Reageer
gravatar

Eindelijk een huisarts die het gewoon durft te zeggen.
Niks psychische gesteldheid, niks Latijnse benamingen voor allerlei Freudiaanse aandoeningen, soms moet je gewoon constateren dat iemand een enorme stumpert is die gewoon te dom is om te functioneren in de maatschappij.

Niet langer de hand boven het hoofd houden, maar gewoon confronteren met de waarheid en dan zoeken ze maar uit hoe ze daarmee omgaan.

Reageer