5 slimme vragen om in gesprek met een vage kennis erachter te komen wie het in vredesnaam is

Je staat op een feestje en bent in een gesprek met iemand beland. De ander lijkt precies te weten waarvan jullie elkaar kennen, maar jij hebt geen idee. Hoe kom je er subtiel achter wie het in vredesnaam is? Dankzij de hulp van communicatie-experts kunnen we je deze slimme tips geven:

1.
‘Heb jij in 2013 syfilis gehad?’, is altijd een veilige opener. De persoon in kwestie denkt dat je gewoon benieuwd bent naar zijn of haar soa-verleden, maar in werkelijkheid kom je erachter of je gesprekspartner met jou in 2013 het bed heeft gedeeld.

2.
Is het antwoord nee, dan zul je verder moeten graven. ‘Heb jij ook zo’n hekel aan Froukje de Both?’ is ook altijd een goede vraag. Je vist op die manier slim naar de persoonlijke voorkeuren van degene die je voor je hebt. Zo kom je voorzichtig dichterbij het antwoord. Antwoordt diegene: ‘Ik bén Froukje de Both’? Dan ben je achter de identiteit van je gesprekspartner gekomen zonder jezelf voor schut te zetten!

3.
Als je verder in het gesprek komt, wordt het logischer om gerichte vragen te stellen. Blijf echter vragen vermijden die verraden dat je de identiteit van degene voor je niet kent. Dus laat de ander alle variabelen invullen. “Weet je nog die ene keer toen daar, met hoe-heet-het, oh gut hoe heet-ie ook al weer? Toen we het zo leuk hadden? Of nee, hadden we het wel leuk? Of was het juist verschrikkelijk? Waar waren we ook alweer? En wanneer? Help me even hoor.” Je erkent hiermee op een sympathieke manier dat er een verwantschap is tussen jullie en legt het probleem bij de ander.

4.
Als je er nog steeds niet uit bent, en dus wel een half uur staat te praten, ga dan vol in de aanval. Zeg verwijtend: “sorry dat ik het vraag, maar jij hebt volgens mij echt geen flauw idee waar wij elkaar van kennen hè?” Deins niet terug en ga op nog iets gepikeerde toon verder. “Prima hoor, maar zeg het dan tenminste. Wees gewoon een vent en geef me een hand terwijl je je naam zegt. Even goede vrienden.”

5.
Nu weet je als het goed is inmiddels wel de naam van de vage kennis. Zo niet, dan kun je altijd nog op de man af vragen: “Ben jij Bill?” Maar die werkt niet zo goed als het om een vrouw gaat.

Meer De Speld voor de toekomst? Word dan Vage Kennis en ontvang De Toekomst: het boek cadeau.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hetgeen ook wel eens wil helpen: “Sorry dat ik erover begin, maar ik wacht nog steeds op die 400 euro die jij destijds van mij geleend hebt”

Nadeel is weer wel dat het antwoord zou kunnen zijn: “Ik geld van jou geleend?? Man, jij hebt toen 800 euro van mij geleend en die heb ik nog steeds niet terug.”

Reageer
gravatar

Wat een leuk initiatief van De Speld. Graag zou ik een Vage Kennis van De Speld! willen zijn. Maar ik ben een vrouw en zoals ik het artikel lees geldt het alleen voor mannen. En daarbij heb ik ook nog een seksaffaire met Diederik Smit gehad. (Heeft een klein pikkie)

📍📍 Pas ik wel bij de doelgroep? 📍📍

Corrie.

Reageer