Bron Shutterstock/inLite studio

Kabinet neemt beslissing over wintertijd: iedereen mag zelf weten of hij de klok terugzet

Het kabinet heeft een beslissing genomen over de wintertijd. Voortaan mag iedereen zelf weten of hij de klok terugzet of niet, dat heeft minister-president Rutte laten weten. “Wintertijd is nou typisch het soort overheidsbemoeienis waarvan ik zeg: daar moeten we vanaf.”

“Wij zeggen: het is jouw klok, dan mag je ook zelf weten wat je ermee doet”, vertelt Rutte in een persconferentie. “We heffen al btw over die klok, als je een dure klok hebt betaal je er nog vermogensbelasting over ook. Dan moeten wij als overheid niet ook nog gaan bepalen wat voor tijd je aanhoudt. Beslis zelf maar of je de klok terugzet of niet. De overheid gaat niet over de tijd. Als jij denkt dat je de klok beter een uur vooruit kunt zetten, dan moet je de vrijheid krijgen om dat te doen.”

De NS heeft verheugd gereageerd op het besluit. Frits Peters uit Amsterdam ook.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rutte zeker die weet niet wat hij zegt.
Als het maar geld op levert.
Dan maakt het hem niet uit wat je doet.
Gewoon laten zoals het is , anders word het een zooitje.

Reageer
gravatar

Dus als ik deze tijd aan houd …en mijn werkgever niet…dan .kan hij me niets maken als ik mijn tijd om 14.00 begin en mijn tijd eerder dan zijn tijd nasr huis toe g a.??!!

Reageer