Flickr: Clyde Robinson

In de toekomst is iedereen 15 minuten Andy Warhol

“In de toekomst zal iedereen voor 15 minuten wereldberoemd zijn”, voorspelde Andy Warhol jaren geleden. Hij zat er niet helemaal naast. Iedereen is nu namelijk voor 15 minuten Andy Warhol.

“Ik vraag me af of hij wist dat iedereen alleen Andy Warhol zou zijn”, vertelt Andy Warhol. Hij heeft een beginnetje gemaakt aan een schilderij van een blik soep. “Ik heb natuurlijk maar een kwartiertje, maar gelukkig komt Andy Warhol na mij om dit af te maken.”

Niet iedereen is net zo enthousiast als de vorige Andy Warhol over het kortstondige Andy Warholschap. “Van mij hoeft het niet”, zegt een nieuwe Andy Warhol. “Kijk: roem is leuk, maar op deze manier heb ik toch mijn bedenkingen. Vroeger had je één Andy Warhol en die was dat dan zijn hele leven. Toen betekende het tenminste nog wat om Andy Warhol te zijn.”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bakje soep, je zag het vaak op straat in Amsterdam. Gezellig. Allemaal bekendheden. En sommige nog echt ook. Het uitroeiingsplan vooral van de blanken is al begonnen.