Coatesy / shutterstock.com

Pffffffffff egeltje kan al zes weken niet winterslapen met deze hitte

‘Tyfus, dat wordt niks straks in maart’

‘Pfffffffffff dit wordt weer plafonddienst,’ puft het egeltje. Hij ligt al weken te woelen in zijn holletje en kan de winterslaap maar niet vatten. ‘Geen doen deze hitte.’ Nijdig rolt het egeltje zijn lijf maar weer recht en beent uit arren moede naar buiten. ‘Tyfus. Al bijna november en ik heb nog geen oog dichtgedaan! Dat wordt echt helemaal niks straks, in maart.’

‘Mensen zeggen dat je blij moet zijn met zulk mooi weer, maar geloof me: die liggen geen zes maanden in een hol zonder dubbel glas. En ik moet zodadelijk in de lente gewoon wel weer vroeg op en over de snelweg scharrelen, miertjes zoeken, in de bosjes ritselen, slecht gaan op koeienmelk, you name it. Hoe dan?!’ Met elke week die wegtikt wordt hij gefrustreerder.

‘“Ga iets nuttigs doen” zeggen ze dan, als je toch niet kunt slapen. Maar ik kan je vertellen: als je al vierhonderdzestig uur wakker ligt, dan ben je er echt wel klaar mee hoor.’ Het egeltje sjokt met bloeddoorlopen ogen richting de tv. Misschien toch maar die slaappil, ook al is hij daar wat huiverig voor. ‘Schijnt dat je daar heel snel aan gewend raakt, voor je het weet neem je elke herfst zo’n ding voor het slapengaan.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vind je? De eerste drie reacties waren de gewone zeurpraat, de vierde werd gered door iemand met eindelijk eens een goede woordgrap en de vijfde begon aardig maar had niet de grammatica om er echt iets van te maken.

gravatar

Ik heb met onze tuin egel afgespoken dat ie voor een tijdje in de groentenla van de koelkast mag, op enig moment leggen we hem dan weer op haar plekje in de tuin.

Reageer