Youtube.com / Omroep Gelderland

Rutte: ‘Ik ga beter luisteren naar buitenlandse aandeelhouders’

Premier belooft beterschap

Mark Rutte heeft dinsdag toegegeven dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt met het afschaffen van de dividendbelasting. De premier ging ervan uit dat deze maatregel in de smaak zou vallen bij buitenlandse aandeelhouders, maar die zaten er in werkelijkheid helemaal niet op te wachten. Rutte beloofde beterschap: “Ik ga in de toekomst beter luisteren naar de buitenlandse aandeelhouders.”

“Laat ik voorop stellen dat de Nederlandse regering door terug te komen op deze maatregel natuurlijk gigantisch gezichtsverlies heeft geleden in de ogen van de mensen die dit land hebben groot gemaakt: de hardbeleggende buitenlandse aandeelhouders.” De premier stak de hand vervolgens in eigen boezem. “Ik neem daar verantwoordelijkheid voor. Ik ben te weinig langs brievenbussen gegaan om de investeerders beter te leren kennen. Gewoon even samen kop koffie drinken, een sigaartje roken en een balletje slaan, zodat ze weten dat we hun zorgen serieus nemen. Het is nu echt mijn taak om dat vertrouwen terug te winnen.”

 

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp

 

Na zijn persconferentie voegde Rutte meteen de daad bij het woord. Hij stapte op het vliegtuig naar Engeland om daar met teleurgestelde beleggers te spreken. “Ik sprak een man die een rendement had van 15 procent per jaar, maar die voelde nog niet dat hij daar beter van werd. Daar hebben we de afgelopen jaren niet genoeg aandacht voor gehad. Zo’n man laat zich natuurlijk niet afschepen met het afschaffen van de dividendbelasting. Ik heb hem gevraagd wat hij in mijn situatie zou doen. Winstbelasting afschaffen? Een Nexit? Een onderwerping van Nederland aan Engeland? Alle opties liggen wat mij betreft nog op tafel.”

Volgens Rutte is er nog wel een lange weg te gaan. Maar, zo zei hij: “Ik weet zeker dat we het vertrouwen gaan herwinnen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eindelijk stopt Rutte met dat populistisch gedoe en omarmt hij de globalisering weer: een van de hoekstenen van het Neoliberalisme. (Ja, met hoofdletter!)

Maar waarom die fout uit de Gouden Eeuw weer maken? Waarom altijd naar de ondergaande zon, het donker, kijken? De zon, het licht, komt nog altijd uit het oosten!

Luisteren naar de Russische oligarchen is makkelijker; deze groep is qua aantal veel kleiner dan het aantal beleggers in Unilever. En zij hebben minder, maar vooral ook makkelijker, wensen.

Belasting is geen probleem! Schaduwboekhoudingen lossen dit probleem op, dus Rutte kan gewoon voor de bühne strenge belastingen invoeren of behouden.

De enige echte wens is diplomatieke onschendbaarheid. Als een van de slapjanussen de verkeerde vrouw selecteert om te corrigeren, dan moet deze wel voor een Russische rechtbank (proest!) verschijnen om zijn straf te horen. Dan kan hij een dag later terugkeren als een gerehabiliteerd man in uw prachtige land. Geen probleem voor aarslikker, eh, ik bedoel bondgenoot Geert Wilders.

Een pre, geen noodzaak, is een oorlogsverklaring aan de V.S. Die vervelende sancties tegen hardwerkende Russen … En dankzij Trump, heeft Rutte verscheidene excuses: inmenging in Europese aangelegenheden, sancties tegen de Geitenneukers, eh ik bedoel, Erdogan en de Turkse justitie (ook Europa) en de constante geweldadige bedreigingen aan het Internationaal Strafhof. Wij hebben de (kern)wapens en de wil deze te gebruiken om jullie te beschermen.

En dit alles in ruil voor de miljarden van, onder anderen, onze olie- en gasbaronnen. Bedenk hoe welvarend voetbalclub Chelsea is dankzij hun steun!

Reageer
gravatar

als je wilt dat alle landen die Engeland verlaten in Nederland komen moet je de importheffing die zei straks betalen als een aftrekpost voor de belasting invoeren.
Dan kan het bedrijf gewoon handel blijven hebben in de hele EU en nog steeds handelen met de UK zonder extra geld kwijt te zijn. Gezien buurlanden dat niet doen hebben we dan een voordeel

Reageer
gravatar

Wij snappen dat het door de democratie lang duurt voordat wij onze zin krijgen, maar uiteindelijk zinken wij liever met GB de oceaan in dan naar een stelletje politici te luisteren.

Reageer