Studio Speld / Shutterstock.com

Boswachter maakt wandeling door parkeergarage om zijn hoofd leeg te maken

De 51-jarige Alfred heeft een druk bestaan als boswachter van het Spaarbankbos bij Hoogeveen. Daarom gaat hij eens in de zoveel tijd even de parkeergarage in om zich los te maken van de dagelijkse verplichtingen en beslommeringen.

“Ja ik weet het niet, ik kom gewoon helemaal tot rust als ik over een verlichte asfaltstrook vol auto’s banjer”, zegt boswachter Alfred. Hij heeft de hele zondagmiddag uitgetrokken om door de vier etages van de Arnhemse parkeergarage Velperplein te struinen. “Ik denk iedere keer weer: waarom doe ik dit niet veel vaker?”

De omgeving stelt Alfred in staat om volledig tot rust te komen. “Die dagelijkse rompslomp met bomen, paddestoelen, dassen, noem het maar op. Dat kan ik alleen achter me laten als ik diep onder de grond zit, aan alle kanten omgeven door dikke lagen beton”, zegt hij. “Je hoort hier behalve het ronken van motoren en af en toe een dichtslaand portier helemaal niets. Het blijft me verwonderen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dat minstens één van de schrijvers van dit artikel het Spaarbankbos kent, doet een afkomst vermoeden uit Hoogeveen-noord of is een globetrotter uit Pesse of Fluitenberg.

Reageer
gravatar

Sinds we de natuur het milieu zijn gaan noemen is het fout gegaan. Op Facebook heb ik een artikel gezien met het voorstel alle vogels in het milieu te verbieden omdat ze de boel onder kakken.

Hoever is verbazingwekkend hoe ver milieu-gekkies gaan. 🐦🐦

Corrie,

Reageer