Wikimedia

Rutte eet broodje Marmite als laatste poging om Unilever over te halen

Moedige actie van de premier

Unilever zal het Londense hoofdkantoor voorlopig niet naar Nederland verhuizen. Het feit dat het bedrijf achter écht Britse producten als Marmite hiermee een volledig Nederlands bedrijf zou worden, zorgt voor weerstand onder aandeelhouders. Premier Rutte zet nu alles op alles om Unilever alsnog te kunnen overtuigen. Een laatste wanhoopspoging: hij eet een broodje Marmite.

“Hmm lekker”, zegt Rutte met tranen in zijn ogen. Tientallen camera’s leggen vast hoe hij het gistige goedje tot zich neemt. “Een kruidenpasta tjokvol vitamine B12. Dat onwijs Britse product lusten wij hier wel. Wat zou het een eer zijn om daar verantwoordelijk voor te zijn.”

Het is een moedige actie om het multinationalbedrijf naar Rotterdam te halen en zelf geen flater te slaan. “Denk aan de afschaffing van de dividendbelasting, denk aan de afschaffing van de dividendbelasting”, fluistert de zwetende premier tegen zichzelf. “Nog twee hapjes.”

De premier rilt. “Ik neem nog een hapje hoor, heerlijk haha!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nu vandaag op De Speld te lezen valt dat onze minister president Mark Rutte een allerlaatste poging doet om Unilever toch te bewegen zich in Nederland te vestigen door een hele pot Marmite (yuk!) uit het Verenigd Koninkrijk leeg te lepelen, kwam zojuist naar buiten waarom Unilever zich niet definitief in ons land wil vestigen. De reden? Nou ja, lees zelf maar even:

https://tinyurl.com/yazfnk7u

Reageer
gravatar

Natuurlijk door die verdomde dividendbelasting die alleen nog wordt gesteund door de PVVD66-lobby.. Voor de vorm en voor de omzet in Nederland hebben Unilever en Shell in de Tweede Kamer en Nieuwspoort laten vallen dat het voor hun allemaal niet hoeft. Rutte c.s. weten wel beter; hun bonus aan het einde van dit kalenderjaar lijdt er ook onder.

gravatar

Met Brexit zal de voedselstandaard in het VK met de EU richtlijnen wel omlaag gaan, is de verwachting. Na de vele berekeningen waar meer geld uit te halen valt en die steeds tegenvallen.

gravatar

Dit is gewoon neoliberale prostitutie, meneer Rutte!

Graag of niet, Unilever! Belastingverlaging, subsidie voor luxe nieuwbouw, verhuissubsidie voor expats, promotie-acties onder de lekkere studentes van de EUR voor escortwerk, subsidie voor Feyenoord City … wat kunnen we nog meer doen om jullie te pleasen? Dan verdienen jullie de Nederlandse beschermingsconstructies niet! En die zijn de beste ter wereld!

Reageer
gravatar

De Pindakaas Caramel Zeezout wordt ook collectief naar Engeland geëxporteerd, als ie op Rabiës getest is.