Shutterstock/JacobLund

Vrouw lustte geen frikandellen totdat ze zag hoe ze werden gemaakt

De 21-jarige Selma lustte nooit frikandellen. Maar toen ze vorige week zag hoe ze werden gemaakt, veranderde ze plots van mening. “Ik lust er nu elke dag wel eentje.”

“Het was verfrissend om te zien hoe dat restvlees machinaal van kippenkarkassen werd geschraapt en hoe die werden vermalen tot rooskleurige hompen vlees. Echt een eyeopener. Toen ik de frikandellenfabriek uitliep ben ik meteen naar de dichtstbijzijnde snackbar genavigeerd en heb daar drie lange lummels besteld. Het smaakte ineens heerlijk!”

Ontvang uw dagelijkse dosis betrouwbaar nieuws via Whatsapp


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Kanni, je weet dat deze voedselsoort natuurlijk (en dus gezond) is?
Maar als je het niet vertrouwd, je kan het zelf verbouwen! Het hele produktieproces heb jij onder controle!
Eet (weer) smakelijk!

gravatar

Fake news. In de moderne frikandel vindt men 40 % kippenvlees, 25% is varkensvlees en sommige producenten voegen nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers.

Jammie!😋😋

Corrie.

Reageer
gravatar

Corrie, ben jij in de tang genomen door de Nederlandse frikandellen-industrie? De vleespercentages die jij hier noemt staan wellicht op de verpakking, maar in werkelijkheid zijn frikandellen gewoon slachtafval via extrusie en toegevoegde reuk-, smaak-, kleur- en vulstoffen verkoopbaar gemaakt. Als ze net uit de olie komen zijn ze nog visueel als snackbar voedsel herkenbaar, maar al na een paar minuten ogen ze als primaire geslachtskenmerken van oude mannen. Wilt u een frikandel sec, of liever een frikandel speciaal: overdekt met mayonaise, ketchup en uien, om de smaak weg te werken?