Nejron Photo / Shutterstock.com

Gaan toekomstige generaties alles van ons overnemen?

'Voor je het weet bestaat de wereld enkel nog uit toekomstige generaties'

Een wereld waarin wij er niet meer toe doen en toekomstige generaties het voor het zeggen hebben. Het lijkt een scene uit een dystopische film, maar volgens futurologen is het een realistisch vooruitzicht. Lopen we de kans dat de wereld over 100 jaar zal zijn overgenomen door generaties van de toekomst?

Absoluut, beweert futuroloog Fida Tamaro. Ze waarschuwt voor het onvoorspelbare karakter van toekomstige generaties. “Aanvankelijk komen ze aandoenlijk en onschuldig over en zullen we ze omarmen. Maar al snel zullen we de macht over ze verliezen en dan is er geen weg meer terug. Ik zie het al voor me: dan zitten we allemaal in verzorgingshuizen en rolstoelen. Volkomen overgeleverd. Voor je het weet bestaat de wereld enkel nog uit toekomstige generaties en zijn wij helemaal van de aardbodem geveegd.”

Schrijver Jan Roede denkt dat die voorspelling overtrokken is. “Natuurlijk, toekomstige generaties kunnen heel veel. Maar zullen ze ooit in staat zijn om Alles Is Liefde te maken? Kunnen ze straks in de jury van The Voice of Holland zitten? De Top 2000 samenstellen? De post bezorgen? Dacht het niet. Dat is echt iets wat alleen de huidige generatie kan.”

Toch moeten we voorzichtig zijn, waarschuwt Tamaro. Want ook al hebben we zelf misschien nog weinig last van toekomstige generaties, we hebben hierin volgens haar toch een grote verantwoordelijkheid. “We moeten ons zorgen maken over de wereld waarin onze kinderen en kleinkinderen opgroeien. Hoe wij nu omgaan met toekomstige generaties heeft op hen een gigantische invloed.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Je pikt zo de toekomstige James Bond en Pipo eruit,Een nieuwe Twan Huiyijs zie ik er niet tussen.Die middelste met die humeurige kop is wel een goeie als we nou neindelijk eens een keer genoeg hebben van ¨Iron-smile¨-Rutte

Reageer
gravatar

Weet je wie er óók alles van ons over willen nemen?!

Het halve midden-oosten, noord-Afrika, de rest van Afrika, oost-Europa, centraal-Azie, …

En die geitenneukers fokken ook nog eens als konijnen!

Reageer
gravatar

Precies, en als je de programma’s van Omroep Max in de nachtelijke uurtjes programmeert, sterven de laatste kijkers en luisteraars ook nog uit!

Reageer