Antonio Guillem / shutterstock.com

Weer of geen weer, Erik blijft lekker binnen

‘Mij te warm of te koud om naar buiten te gaan’

Voor Erik uit Purmerend is de aangebroken herfst een extra stimulans om zijn ingezette levenskoers voort te zetten. Hij trekt zich in zijn leven namelijk niets aan van het weer.
“Er zijn veel mensen die, nu het kouder wordt, ervoor kiezen om de huiselijke warmte op te zoeken. Dat zie ik wel vaker, mensen die zich laten beïnvloeden door verschillende soorten weer. Ik doe niet mee aan die massahysterie van de seizoenen en blijf gewoon lekker altijd binnen.”

Om optimaal te kunnen genieten van het binnen zitten kijkt hij zo vaak mogelijk naar het weerbericht. “Als ik zie dat het gaat regenen, waaien, sneeuwen, dat het koud wordt, te warm of dat er een andere weersomstandigheid is waar ik niks mee te maken krijg, word ik zielsgelukkig. Nee hoor, mij te warm of te koud om naar buiten te gaan.”

Toch kijken mensen die langs Eriks huis lopen hem soms raar aan als hij weer midden op een lentedag achter het glas zit. “Mensen begrijpen niet dat ik binnen zit als het buiten 25 graden is en windstil.” Hij haalt zijn schouders op. “Ik snap op mijn beurt weer niet dat mensen naar buiten gaan. Voor mij is er niks lekkerder dan de frisse geur van de herfst niet te ruiken.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Van de week hoorde ik iedereen zeggen het is de laatste dag. Ik dacht toen dat of zij morgen zouden gaan sterven of de wereld zou ophouden te bestaan.

Reageer