Youtube.com / CBS This Morning

Instagram-oprichters nemen ontslag omdat sociale media teveel beslag legden op hun leven

‘Ik was de hele dag bezig met Instagram’

Kevin Systrom en Mike Krieger vertrekken bij Instagram, volgens de oprichters legden sociale media teveel beslag op hun leven. “Ik was de hele dag bezig met Instagram. Het beheerste mijn leven, als het ware”, vertelt Systrom.

Ook Krieger was veel tijd kwijt aan de app. “Zelfs op mijn werk kon ik het niet laten om af en toe even te kijken. Collega’s vonden dat heel vervelend. En terecht, ik kon me erg slecht concentreren.”

Bovendien hielden de twee er een onrealistisch mensbeeld op na. “Als je de hele dag op Instagram zit ga je denken dat iedereen een mooier leven heeft dan jij. Daar werd ik ongelukkig van. Het is niet realistisch. Stoppen was de enige optie om niet meer de hele tijd bezig te zijn met hoeveel Instagram-volgers er zijn. Er is meer in het leven dan sociale media.”

De huidige baas van Systrom en Krieger, Mark Zuckerberg, reageerde teleurgesteld, maar begripvol. “Sommige mensen kunnen inderdaad niet goed met sociale media omgaan. Dan kan je er zeker beter mee stoppen. Voor mij geldt gelukkig dat ik me niet zo bezig hou met sociale media. Het interesseert me niet zo gek veel wat mensen van mij denken.”

 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik vond het ook erg vervelend als Mark weer sneerende opmerkingen maakte als ik weer een paar dagen aan het Fortnite was. Dan bekijkt Mark het toch lekker. Ga ik toch op mijn eiland zitten!

Reageer