Orange Line Media / Shutterstock.com

Beginnend fitnesser krijgt pot eiwitpoeder niet naar kassa getild

'Jezus wat is dit zwaar'

Toen hij na maanden van goede voornemens eindelijk de moed had gevonden om te beginnen met fitnessen, ontdekte de 26-jarige Colin Broers dat hij niet sterk genoeg was om een pot eiwitpoeder van de schappen naar de kassa te tillen.

“Jezus wat is dit zwaar”, verzucht Colin. Een lichte teleurstelling voor de bankmedewerker: “Ik had gehoopt dat ik met behulp van deze Creatinebingebromega-500 binnen de kortste keren ‘ripped as fuck’ zou zijn. Maar nu blijkt dat ik eerst moet trainen voordat ik de pot überhaupt richting mijn huis kan dragen.”

De sporter in spé weet nog niet zeker wat deze tegenslag betekent voor zijn ambities. “Ik heb gelezen dat ik niet echt swole kan worden zonder dit eiwitpoeder, dus misschien laat ik het hier gewoon maar bij. Je moet in het leven voor maximale gains gaan, maar als het niet lukt, dan lukt het niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

‘Ripped’ heeft hélemaal niets te maken met spierkracht, maar alles met spierdefinitie. De eindredactie van De Speld kan zijn artikelen beter eerst op feiten controleren voordat ze worden gepubliceerd!

Reageer
gravatar

Rippen betekent:

a) kopiëren van cd naar computer of andere gegevensdrager,
b) met geweld van iets of iemand anders afrukken, aftrekken, afscheuren, afsnijden, afnemen, met name bekend van ripdeal en rippartij.

Ik kan mij niet voorstellen dat een van de twee definities hier van toepassing is.

gravatar

In veel fitheidscentra verkoopt men een populair product dat Ripped heet. Het zou een vetverbrander zijn; in die wereld “Fatburner” genoemd.

De werking is niet bewezen. Het is dus mijns inziens een kwakpoeder, doorgaans in capsules, met de volgende ingrediënten:

Acetyl-L-Carnitine (Lichaamseigen stof, wordt toegevoegd aan zuigelingenvoeding en vegetarische vleesvervangende producten);
Capsicumextract (soort nachtschade);
Groene-koffiebonenextract;
Groen-thee-extract;
Cafeïnepoeder;
TheaCrine (soort geoctrooieerde cafeïne).