Shutterstock/ARIMAG

Shutterstock/ARIMAG

Nieuwe fitnesstrend: zelf je boodschappen halen bij de supermarkt

Strak lichaam krijgen in 2022? Vergeet HIIT, Crosstraining en spinning. De nieuwste fitnesshype is het doen van je eigen boodschappen. Lees snel meer over deze sportieve trend: hoe doe je het, waar moet je op letten en kan iedereen het?

Volgens personal trainer Freddy kan je met een rondje boodschappen halen tot wel 150 calorieën verbranden. Daarnaast pakt de training zowel de grote bilspieren, de beenspieren, als de core aan. “Ook kan je spelen met het gewicht van je boodschappen,” legt Freddy uit. “Til de bloemkool of het anderhalve liter pak melk langzaam je karretje in, terwijl je je buikspieren aanspant. Zo pak je ook meteen de pectoralis major mee: de borstspier.”

Storm loopt het echter nog niet bij de supermarkten. “Mensen moeten even wennen aan zo’n nieuwe trend,” stelt bewegingswetenschapper Marcia Kromhout. “En voor sommige mensen is het misschien ook te extreem: om opeens je eigen boodschappen te gaan halen. Vooral als je geen sportverleden hebt.” Marcia zou aanraden om het gewoon een keer te proberen. “Als het je niet bevalt, kan je er altijd weer mee stoppen.”

Freddy waarschuwt voor blessures: “Vooral als het helemaal nieuw voor je is, om zelf je boodschappen te halen, liggen blessures op de loer. Bouw het dan ook rustig op en neem een paar rustdagen tussen de winkelbezoeken door.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Sommige mensen maken de fout meteen de eerste keer na de huismerken op de onderste plank te willen grijpen. Alsof de A-merken recht voor ze al niet belastend genoeg zijn. Laat de huismerken over aan de profs, zoals ik. Of van die beginnelingen die dan komen vragen, meneer weet u waar de kruiden staan. Ja natuurlijk weet ik dat, zoek je Stegeman gemalen venkel of toch meer het gerookte paprikapoeder? Precies, dat dacht ik al, geen idee. Blijf jij nou maar gewoon bij de soepen, dan raakt er niemand gewond.

Reageer